Vitesse onderuit tegen Schalke 04

15 januari 2012 | Van onze AS-redactie

Vitesse heeft zondag in Aken de oefenwedstrijd tegen Schalke 04 verloren. De nummer 3 van de Bundesliga was met 2-1 te sterk voor de Arnhemse ploeg. Invaller Jonathan Reis scoorde na rust voor Vitesse.

Davy Pröpper moest het duel op het laatste moment aan zich voorbij laten gaan. De middenvelder kampt met een knieblessure en werd vervangen door Julian Jenner.
In Aken speelden Vitesse en Schalke 04 een attractief duel. In de eerste helft speelde Vitesse in een 4-3-3 systeem met Marcus Pedersen als centrale spits. Jan-Arie van der Heijden verving in het centrum van de verdediging de geblesseerde Guram Kashia.
Vitesse had het meeste balbezit, maar creëerde geen kansen. De Duitsers, met Huntelaar en Raul in de aanval, waren dreigender en kwamen halverwege de eerste helft door Christian Fuchs op voorsprong: 1-0.
Na de hervatting kwam Jonathan Reis in het veld voor Marcus Pedersen en schakelde Vitesse over op een 4-4-2 systeem. De tweede helft was echter nog geen 5 minuten oud, toen de geheel vrijstaande Draxler Schalke 04 op 2-0 zette.
Jonathan Reis halveerde de achterstand al 2 minuten later. De Braziliaan draaide knap weg bij zijn tegenstander en schoot raak: 2-1. Kort daarop was Reis met een kopbal dicht bij de gelijkmaker.
In het laatste half uur kregen beide ploegen nog kansen, maar doelpunten bleven uit.