Vitesse niet voorbij Excelsior

27 november 2016 | Van onze AS-redactie

Vitesse is zaterdag voor de zesde keer op rij zonder zege gebleven. In de thuiswedstrijd tegen Excelsior bleef de ploeg van trainer Henk Fraser voor slechts 14.328 toeschouwers steken op een gelijkspel. Na een 0-2 achterstand redden Ricky van Wolfswinkel (strafschop) en Adnane Tighadouini uiteindelijk nog een punt voor de Arnhemmers: 2-2.

De gezichten stonden na afloop bij heel Vitesse op onweer. Logisch, want het duel met Excelsior had na een reeks tegenvallende resultaten de ommekeer moeten worden. De spelers van Excelsior dartelden in het eerste kwartier twee keer als jonge veulens door de linies van Vitesse en waren zelf ook verrast dat het door twee treffers van Hicham Faik op een 0-2 voorsprong stond. De middenvelder van de Rotterdammers mocht beide malen ongehinderd van afstand uithalen: 0-2.
Vitesse moest daarna in de achtervolging, maar met veel overtuiging ggebeurde dat niet. De thuisploeg kwam in de 25e minuut op 1-2 uit een door arbiter Siemen Mulder gemakkelijk gegeven strafschop. Arshak Koryan ging gretig naar de grond, nadat hij in aanraking was gekomen met Jurgen Mattheij. De gelijkmaker viel in de 73e minuut uit een corner van Excelsior. De ‘ingestudeerde hoekschop’ werd zo knullig door de bezoekers uitgevoerd, dat invaller Milot Rashica na een rush van strafschopgebied naar strafschopgebied de ook al ingevallen Adnane Tighadouini in staat kon stellen de 2-2 binnen te schieten. Tighadouini deed dat overigens zeer fraai.

Vitesse deelt na de veertiende speelronde de achtste plaats met Sparta met 17 punten. Feyenoord en Ajax voeren de ranglijst met 33 uit 14 wedstrijden aan. PSV strijdt met 29 uit 14 mee om de landstitel. AZ (24 uit 14), Heerenveen (23 uit 14), FC Twente (20 uit 14) en FC Utrecht (18 uit 14) zijn de nummers vier tot en met zeven.

* Foto boven: Doelman Eloy Room van Vitesse is al in de zevende minuut kansloos bij een schot van Hicham Faik. (Foto: Wil Kuijpers Fotografie)
* Ook onderstaande foto ’s zijn van Wil Kuijpers Fotografie.

UITSLAGEN EREDIVISIE
Vrijdag 25 november
Go Ahead – Willem II                 0-1
Zaterdag 26 november
Vitesse – Excelsior                       2-2    
PEC Zwolle – FC Groningen     0-4 
PSV – ADO Den Haag                3-1 
NEC – FC Twente                        3-2
Zondag 27 november
Sparta – Roda JC                         2-2
Heerenveen – Ajax                       0-1
AZ – Heracles                                 5-1
FC Utrecht – Feyenoord              3-3  

26-11-2016: Voetbal: Vitesse v Excelsior: Arnhem  (L-R) Elbers van Excelsior - Kelvin Leerdam of Vitesse -
Kelvin Leerdam van Vitesse wint het kopduel van Stanley Elbers van Excelsior.

26-11-2016: Voetbal: Vitesse v Excelsior: Arnhem  (L-R) blijdschap bij Vitesse bij de gelijkmaker  van Adnane Tighadouini van Vitesse -
Adnane Tighadouini (met handschoen) is dolblij na zijn fraaie gelijkmaker.