‘Vitesse niet verder met Ferrer’

17 mei 2011 | Van onze AS-redactie

Albert Ferrer gaat vrijwel zeker weg bij Vitesse. De Spaanse trainer heeft de hoge verwachtingen bij lange na niet kunnen waarmaken. Het vertrouwen in Ferrer zou geheel zijn verdwenen.

Dat meldt Omroep Gelderland. Ferrer heeft een aflopend contract, met daarin een optie voor nog een jaar. De kans dat die wordt gelicht, is niet groot. Volgens bronnen binnen de club zal Vitesse de trainer eind deze week meedelen dat hij kan vertrekken.
Ferrer is sinds 15 november werkzaam in Arnhem. Hij volgde de ontslagen Theo Bos op. Ferrer kreeg de ploeg echter niet op de rails en ontsnapte met geluk aan de nacompetitie. Ook de supporters pikken het warrige beleid van de trainer niet meer. Over de toekomst van de assistent-trainers Albert Capellas en Stanley Menzo is nog niets bekend. Mogelijk mogen zij wel aanblijven. Directeur Paul van der Kraan ontkende bij Omroep Gelderland overigens dat er al een besluit is genomen.

Volgens de Telegraaf gaat Merab Jordania opnieuw miljoenen investeren om de club volgend seizoen in de top-6 van de eredivisie te brengen. Via het netwerk van de vermogende Georgiër komen spelers met aanzien en kwaliteit het elftal versterken. Daarbij zal opnieuw de samenwerking met Chelsea worden gebruikt. Volgens het ochtendblad staan met name buitenlandse coaches te trappelen om de plek van Ferrer in te nemen.