Vitesse niet meer dan middenmoter

24 maart 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse heeft het zaterdagavond in Kerkrade lelijk laten liggen. De ploeg van trainer John van den Brom verloor met 3-1 van Roda JC. Na de nederlaag hoeft Vitesse niet meer naar boven te kijken. De 7e plek lijkt het maximaal haalbare.

Trainer John van den Brom van Vitesse repte voorafgaand aan het duel met Roda JC nog over de vijfde plaats. Die had de Amersfoorter nog niet uit zijn hoofd gezet. Na de matige vertoning in Kerkrade moet Vitesse, de nummer 7 op de ranglijst, echter naar beneden kijken. Bij winst van Feyenoord (morgen tegen De Graafschap) en Heerenveen (zaterdagavond tegen VVV), gaat de achterstand op die 2 ploegen al 10 punten bedragen. De voorsprong op Roda JC is  met nog 7 duels voor de boeg nog maar 4 punten.
In een aantrekkelijke eerste helft kwam Roda JC in de 17e minuut op voorsprong. Na een knappe actie en dito pass van De Beule scoort Sanharib Malki zijn 21ste doelpunt van het seizoen: 1-0. Het leed voor Vitesse werd 9 minuten voor de pauze nog groter. De Beule haalt uit, waarna de bal via het hoofd van Patrick van Aanholt achter keeper Piet Velthuizen in het doel verdwijnt: 2-0.
Het antwoord van de bezoekers liet niet lang op zich wachten. Vanaf de aftrap zorgde Arnhemmer Davy Pröpper (foto) met een magistrale treffer van buiten het strafschopgebied voor 2-1. Kort voor rust was het bijna gelijk. Uit een voorzet van Ibarra zeilt de bal net voor het doel van keeper Kieszek langs.
Na de pauze kwam Vitesse met de beste bedoelingen uit de kleedkamer. Al snel volgde echter een nieuwe tegenvaller. De thuisclub bracht in de 49e minuut de marge weer op 2 treffers. Doelman Piet Velthuizen verkeek zich volledig op een vrije trap van invaller Mark-Jan Fledderus. Oud Vitesse-speler Mads Junker kopte de bal bij de tweede paal binnen: 3-1.
In de slotfase zette Vitesse nog even aan, maar kwam niet verder dan een kopbal van Bony tegen de lat en een schot van Ibarra. Roda JC liet pal voor tijd ook nog goede kansen liggen.

.