Vitesse naar finale in De Kuip

2 maart 2021 | Van onze AS-redactie

Vitesse staat op zondag 18 april in de Rotterdamse Kuip voor de vijfde keer in de finale van het toernooi om de KNVB-beker. De formatie van trainer Thomas Letsch won dinsdagavond in Gelredome de halve finale van VVV Venlo met 2-0. In de eindstrijd krijgt Vitesse te maken met Heerenveen of Ajax. Dat duel wordt woensdagavond gespeeld in het Abe Lenstra stadion in Heerenveen.

Vitesse besliste het povere duel in het laatste kwartier. Een hoofdrol was weggelegd voor Oussama Tannane. In de 75e minuut leverde de middenvelder een fraaie voorzet af op Broja, die al even mooi raak kopte: 1-0. Tannane zorgde zes minuten voor tijd voor de beslissing. Met een diagonaal schot in de bovenhoek zorgde hij voor het absolute hoogtepunt van de wedstrijd: 2-0.

Het is de vijfde keer dat Vitesse de finale haalt. In 1012, 1927 en 1990 ging de eindstrijd verloren. Onder trainer Henk Fraser won de Arnhemse ploeg in 2017 de eindstrijd met 2-0 van AZ. Ricky van Wolfswinkel scoorde toen beide doelpunten. Het was het grootste succes in de historie van Vitesse.