Vitesse mist weer stootkracht

27 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

Vitesse is nog niets opgeschoten met het ontslag van Theo Bos. Na de 1-4 nederlaag van zondag tegen FC Utrecht verloren de Arnhemmers woensdag in Gelredome met 0-2 van PSV.

Balasz Dzsudzsak  was met een assist en een benutte strafschop de grote man bij de Eindhovenaren, die FC Twente weer aflossen als koploper. De score in Arnhem werd na een half uur geopend door Jonathan Reis. Vitesse deed wel aardig mee, maar kwam een bekend probleem tegen: de ploeg uit Arnhem miste weer stootkracht. Lasse Nilsson kon voorin niets uitrichten. Ook invaller Pedersen kon daar niets aan veranderen. In de slotfase veerden de 14.000 toeschouwers nog één keer op toen Nemanja Matic met een hard schot de lat teisterde.

Interim-trainer Hans van Arum vond op Vitesse.nl dat zijn ploeg in aanvallend opzicht te weinig had gedaan. “We zijn de wedstrijd tegen de koploper van de eredivisie wat verdedigender begonnen. We hebben ervoor gekozen Van der Struijck er op het middenveld bij te zetten. Ik vind dat we 30 minuten redelijk hebben meegedaan. Alleen hebben we aanvallend te weinig gedaan, de eindpass ontbrak te vaak.”
“Ik heb in de rust gezegd dat er zeker nog mogelijkheden voor ons gingen komen. We hebben ervoor gekozen Pedersen erbij te zetten. Het stond toen al 2-0, maar we wilden laten zien dat we strijdbaar waren. In de laatste fase zag je dat we er doorheen zaten. Toen toonde PSV zich een grote ploeg”.

Opstelling Vitesse: Room, Kashia, Sprockel (46. Van Ginkel), Rajkovic, Büttner (69. Caldirola), Pröpper, Van der Struijck, Matic, Jenner (69. Pedersen), Nilsson, Aissati.