Vitesse kansloos in De Kuip

21 april 2013 | Van onze AS-redactie

Vitesse kan zich zonder Marco van Ginkel en Wilfried Bony niet meten met de top van Nederland. Dat bleek zondag in een uitverkochte Rotterdamse Kuip waar een ook niet imponerend Feyenoord veel te sterk was voor Vitesse: 2-0.

Vitesse mocht zich na afloop nog wel beklagen over de arbitrage. Vlak voor rust zag arbiter Bas Nijhuis een handsbal van Tomás Kalas die het niet was. De huurling van Chelsea raakt de bal na een actie van Graziano Pelle in het strafschopgebied met het hoofd en niet met de hand. Arbiter Nijhuis ging in op het appelleren van Pelle en legde de bal op de stip. De topscorer van Feyenoord faalde niet vanaf elf meter: 1-0. Feyenoord had in de eerste helft de beste kansen. Vitesse kon daar één grote mogelijkheid tegenover stellen, maar Renato Ibarra vond doelman Erwin Mulder op zijn weg.
Kort na de hervatting zorgde Lex Immers voor 2-0. Daarmee was het duel beslist, want het machteloze Vitesse creëerde tegen de sterke Rotterdamse defensie geen enkele mogelijkheid meer.
Trainer Fred Rutten haalde halverwege de tweede helft Jonathan Reis, die nog geen duel had gewonnen, naar de kant. De boze Reis gunde zijn vervanger Qazaishvili geen blik waardig. “Je mag na een wissel boos zijn op de trainer, maar het is niet gepast om je collega geen succes te wensen”, zei een boze trainer Fred Rutten voor de camera van EredivisieLive.
Behalve over Reis was Rutten ook ontevreden over het optreden van zijn ploeg. “Als de bal in de frontlinie kwam, was het over. Na rust straalden we niet het geloof uit, dat we nog wat konden halen.”
Een tweede plaats heeft Rutten nog niet uit zijn hoofd gezet. “Die is nog in zicht. We kunnen nog drie wedstrijden winnen en dat gaan we ook doen. Er is nog van alles mogelijk.”
Middenvelder Theo Janssen had een geheel eigen kijk op het verlies van Vitesse. “We hebben gewoon te schijterig gespeeld. Als je zover terugloopt als wij, dan roep je het over jezelf af.”
Vitesse zakte door de nederlaag in De Kuip naar de vierde plaats. De achterstand op PSV en Feyenoord, de nummers twee en drie, bedraagt twee punten. Vitesse speelt nog thuis tegen Willem II en VVV en moet op bezoek bij RKC Waalwijk.