Vitesse in kwartfinale KNVB-beker na zege op ADO Den Haag

20 januari 2021 | Van onze AS-redactie

Vitesse heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de KNVB-beker. De Arnhemse ploeg won in Gelredome met 2-1 van ADO Den Haag. De doelpunten van Vitesse kwamen op naam van Loïs Openda en Matus Bero.

Trainer Thomas Letsch van Vitesse had vooraf al aangegeven niet te zullen experimenteren. Het winnen van de KNVB-beker is de kortste weg naar Eiuropees voetbal, hét grote doel van Vitesse. ADO Den Haag heeft andere belangen: het voorkomen van degradatie uit de eredivisie. Trainer Ruud Brood liet dan ook een viertal routiniers buiten de ploeg: Daryl Janmaat, Marko Vejinovic, Michiel Kramer en Ricardo Kishna.

Loïs Openda opende in de 25e minuut de score voor de thuisclub na voorbereidend werk van Oussama Tannane. Zonder groots spel van Vitesse verdubbelde te Matus Bero in de 71e minuut de Arnhemse voorsprong: 2-0. Dit keer was Openda de aangever.
Vitesse dacht dat de wedstrijd daarmee was gespeeld, maar door de slappe instelling kwam de thuisploeg toch nog enigszins in de problemen.

Snoekduik

Thomas Hajek, net in het veld voor Riechedly Bazoer, moest de bal van de lijn halen om een Haagse treffer te voorkomen. Even later raakte Danilho Doekhi de bal volledig verkeerd, waarna doelman Remko Pasveer met een enorme snoekduik de bal nog net voor (?) de lijn weghaalde. In de 81e minuut keerde de spanning toch nog terug. Rechtsback Eli Dasa stond gruwelijk te slapen, waarna Amar Catic voor hem kroop en voor 2-1 zorgde. In de spannende slotfase ontsnapte Vitesse nog aan de Haagse gelijkmaker.

Het doel was niettemin bereikt: Vitesse staat in de kwartfinale. Daarin speelt de ploeg van trainer Thomas Letsch in ieder geval een uitwedstrijd. Bij de loting voor de achtste finales werd toen ook deels geloot voor de kwartfinales. Excelsior of één van de winnaars uit de duels AZ – Ajax, NEC – Fortuna Sittard of Emmen – Heerenveen wordt in de kwartfinale de tegenstander van Vitesse.


KNVB – BEKER
Achtste finales
Uitslagen
Dinsdag 19 januari

MVV – Excelsior 2-2 (Excelsior wint na strafschoppen) *
Vitesse – ADO Den Haag 2-1
Volendam – PSV 0-2
Woensdag 20 januari
Emmen – Heerenveen 1-2 *
Feyenoord – Heracles 3-2
AZ – Ajax 0-1 *
Donderdag 21 januari
NEC – Fortuna Sittard 3-2 (nv) *
VVV – Go Ahead Eagles 1-0

De winnaars van de wedstrijden met een * spelen in de kwartfinale een thuiswedstrijd. De wedstrijden in de kwartfinales zijn op dinsdag 9, woensdag 10 en donderdag 11 februari. De loting voor de kwartfinale is zaterdag 23 januari om 22.30 uur.