Vitesse in de sneeuw langs Cambuur

4 februari 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse heeft de smaak weer te pakken. Voor de tweede keer binnen vier dagen pakte de ploeg van trainer Peter Bosz een overwinning. Na de driepunter tegen Ajax (1-0) was Vitesse woensdag in Leeuwarden met 2-0 te sterk voor Cambuur.

Vitesse staat door de zege weer in het ‘linker rijtje’ en ruilde van plek met Cambuur. Qaishvili zette de Arnmese ploeg in de 34e minuuut op 0-1, waarna Denys Olyniik na een corner van Marko Vejinovic in de 53e minuut van dichtbij de beslissende tik uitdeelde.
De zege was meer dan verdiend, want in een winters Leeuwarden had Vitesse het beste van het spel. De eerste grote kans was echter voor Cambuur-aanvaller Rosheuvel, die al na 50 seconden na een fout van Guram Kashia vrij voor doelman Eloy Room verscheen. Room redde, waarna Vitesse na een moeilijk eerste kwartier steeds meer grip op het duel kreeg. De 0-1 van Qazaishvili, na een voorbereidend werk van Bertrand Traoré, was na ruim een half uur een logisch gevolg. Kort daarvoor had Traoré met een fraai schot de buitenkant van de paal getroffen. Kort voor rust kwam Vitesse bijna op 0-2, maar doelman Nienhuis redde knap op de inzet van Traore. 
Na de pauze startte Cambuur met een offensief, maar de treffer viel in de 54e minuut aan de andere kant. Denys Olyniik ontnapte aan de aandacht van zijn bewaker en tikte de bal na een corner van Vejinovic en doorkoppen van Jan-arie van der Heijden bij de tweede paal binnen: 0-2. Van de Streek had na ruim een kwartier de 1-2 op zijn schoen, maar doelman Room, die eerst uitgleed, kon toch nog redden.
Het veld van Cambuur werd naarmate de tweede helft vorderde bedekt met een dikke laag sneeuw. Het kwam het spelpeil niet ten goede, maar daar maalde na afloop niemand om bij Vitesse. De drie punten waren binnen. Voor Vitesse was het in de eredivisie de eerste overwinning bij Cambuur sinds 26 maart 1994.