Vitesse heel hard toe aan een zege

4 februari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse bereidde zich vrijdag in Gelredome achter gesloten deuren voor op het competitieduel met NAC. Na 2 competitienederlagen (NEC en PSV) en de bekeruitschakeling tegen Heerenveen is Vitesse toe aan een zege.

Trainer John van den Brom van Vitesse wilde na het verlies tegen Heerenveen vrijdag de laatste training zonder pottekijkers afwerken. “We hebben wat dingen uitgeprobeerd en dat is goed gelukt”, vertelde Van den Brom voor Vitesse TV.
Wat die dingen waren hiekld de trainer van Vitesse voor zichzelf en ook de opstelling gaf Van den Brom nog niet prijs. Aanvoerder Guram Kashia (foto) keert in ieder geval terug in het elftal. Hij was in het bekerduel met Heerenveen geschorst.
Volgens Van den Brom is er bij iedereen het besef dat Vitesse zich geen nieuw puntenverlies kan permitteren. “Dit wordt de ommekeer”, zegt een zelfverzekerde Van den Brom. “Deze situatie moet je doorbreken met een overwinning.”
Vitesse won op 25 maart 1998 de openingswedstrijd in Gelredome met 4-1 van NAC, maar erg succesvol is de Arnhemse ploeg de laatste jaren niet tegen NAC. In competitieverband won Vitesse voor het laatst van de Brabantse ploeg op 27 december 2007. In Breda werd het toen 1-2.
In Gelredome eindigde Vitesse – NAC in de laatste 4 seizoenen 3 keer in een gelijkspel. In het seizoen 2008/2009 won NAC in Arnhem met 3-0.
In het begin van dit seizoen was Vitesse wel succesvol in het bekerduel met NAC. Op 20 september 2011 won Vitesse na een doelpuntloos duel na strafschoppen.
Vitesse – NAC begint zaterdagavond in Gelredome om 20.45 uur.

Bron: vitesse.nl