Vitesse – Groningen en hockeyduel Arnhem – Soest live bij RTV Connect Sport

19 mei 2023 | Van onze AS-redactie

RTV Connect, de streekomroep voor Arnhem, Renkum, Zevenaar, Doesburg, Duiven en Westervoort, besteedt in haar sportprogramma Connect Sport op de radio (iedere zondag tussen 14.00 – 18.00 uur) volop aandacht aan de sportactiviteiten in deze regio.

Ook dit weekend besteedt Connect Sport vooral aandacht aan die wedstrijden in de regio die in een beslissende fase van hun competitie zitten. Clubs kunnen degraderen, strijden voor de nacompetitie of hopen op het kampioenschap. Connect Sport probeert dat zo goed mogelijk te volgen.

En dan gaat het niet alleen om voetbal. Zo wordt er niet alleen rechtstreeks van het veld een nabeschouwing gegeven door met speelsters en coach te praten over de hockeywedstrijd in de tweede klasse B tussen de vrouwen van Arnhem en Boxmeer (zondag 12.45 uur), maar zal de wedstrijd van de mannen in de derde klasse A tussen Arnhem en Soest (aanvang 14.45 uur) eveneens live gevolgd worden.

De mannen van Arnhem staan comfortabel bovenaan met 46 punten uit 18 wedstrijden en zijn bij een zege gepromoveerd. Er moeten nog vier wedstrijden worden gespeeld en de bovenste twee ploegen promoveren. Doorn (38 punten), de nummer twee, en nummer drie Almelo (35 punten) spelen tegen elkaar. Bij winst van Arnhem en puntverlies van Doorn is Arnhem niet alleen gepromoveerd, maar ook kampioen.

Voor de vrouwen van Arnhem is het nog uitkijken: zij staan op een negende plaats met 14 punten uit 18 wedstrijden, boven Westerduiven (11 punten), Boxmeer (10 punten) en Almelo (8 punten). De nummers 11 en 12 degraderen. Ook hier nog vier wedstrijden te gaan, dus voor de ploeg van coach Jamie Swiers een belangrijke wedstrijd tegen Boxmeer.

Tot slot wordt gesproken met Ard van Anken, coach van de hockeymannen van Upward, die in de Overgangsklasse A zondag hun laatste wedstrijd spelen, uit tegen het Groningse GCHC. Upward staat op de negende plaats met 22 punten, de nummers tien (Hilversum) en elf (Rood-Wit) hebben ieder 20 punten. De onderste twee ploegen degraderen, de nummer tien moet zich via de play-offs veilig spelen. Nog uitkijken dus voor de Arnhemmers.

Uiteraard ontbreekt voetbal niet in Connect Sport. Om 14.00 uur gaat MASV het opnieuw proberen om kampioen te worden in de eerste klasse D, nu thuis en tegen Leones. Dat kan niet meer mis gaan, verslaggever Niels van Wieringen verslaat de wedstrijd live. Datzelfde doet verslaggever Jesper Giesen een half uurtje later: om 14.30 uur speelt Vitesse thuis tegen Groningen.

Spannend is het in de derde klasse B bij de zondagamateurs, de klasse waarin Westervoort en VDZ uitkomen. Hun resultaten van dit weekend beïnvloeden elkaar. VDZ speelt om 14.00 uur thuis tegen DVV en hier gaat om een plek in de nacompetitie. VDZ heeft aan een gelijkspel genoeg. Verspeelt VDZ punten, dan helpt de Arnhemse ploeg Westervoort waarschijnlijk aan het kampioenschap. De ploeg van trainer Wim Bleijenberg, koploper met 47 punten uit 22 wedstrijden, gaat in Drempt op bezoek bij HC ’03. VDZ is de nummer 2 met 44 punten uit 22 wedstrijden. Winst van Westervoort en een gelijkspel van VDZ maakt dan Westervoort onbereikbaar en dus kampioen. In Connect Sport worden beide wedstrijden gevolgd door correspondenten langs de lijn, die in de uitzending de stand van zaken melden. Na afloop komen de trainers Wilco Klop (VDZ) en Ron Olyslager (DVV) in de uitzending voor hun commentaar en bij een kampioenschap wordt er uiteraard aandacht besteed aan Westervoort.

Verder aandacht voor de wedstrijden Spero – DVC ’26 en OBW – DIO ’30 in de tweede klasse H. Trainer Kevin Jeurissen van DVC ’26 praat de luisteraars bij. Wint hij met DVC ’26 (de nummer 1) en verspeelt Grol, de nummer twee, punten tegen NEC, dan is DVC ’26 kampioen.
OBW heeft thuis tegen DIO ’30 aan een gelijkspel genoeg om definitief veilig te zin. Asistent-trainer Gerold Bolder van de Zevenaarse club vertelt of dat gelukt is.

Vervolgens een terugblik op de wedstrijd Elsweide – SDZZ (vijfde klasse C) met Elsweidetrainer Harun Köprülü, waar ook alles met alles samenhangt: Elsweide, bovenaan, kan bij winst kampioen worden, maar dan moet de nummer twee, Ajax Breedenbroek, punten verspelen bij de nummer drie, Gelders Eiland. En Gelders Eiland heeft juist een winstpartij nodig om in de race voor de nacompetitie te blijven. Niet zo gek dus dat Connect Sport ook met speler en topscorer Tom Jansen van Gelders Eiland spreekt.

Tot slot komt in Connect Sport nog het veldkorfbal aan bod (Duko – HVV, zaterdag 17.10 uur) met Dukotrainer Ruben Wieser én wordt de honkbalwedstrijd van Arnhem Rhinos tegen Red Caps gevolgd. Uiteraard ontbreken de uitslagen in het laatste uur niet, evenals de muziek!

RTV Connect radio is op de volgende kanalen te ontvangen:
Ether: 94.0 (Zevenaar), 104.9 (Doesburg) of 105.9 FM (Arnhem)
Kabel: Ziggo: Kanaal 915 | CI+: Kanaal 1358 | T-Mobile: Kanaal 2081 | KPN: Kanaal 1019
Online: https://www.rtvconnect.nl/rtvconnect-radio/live-radio
Of gebruik de RTV Connect app of TuneIn App