Vitesse gaat ook bij PSV onderuit

31 augustus 2014 | Van onze AS-redactie

Goed voetbal levert niet altijd punten op. Vitesse kan daarover meepraten. Na het verlies (2-0) bij PSV, zondagmiddag in Eindhoven, staat de ploeg van trainer Peter Bosz nog steeds op de voorlaatste plaats met slechts één schamel puntje.

 

Het veldspel van Vitesse was zondag in Eindhoven ruim voldoende, maar het maken van doelpunten is een ander verhaal. In alle vier gespeelde wedstrijden was Vitesse dominant en kreeg de ploeg kansen, maar het rendement was laag. Vier treffers in evenzovele wedstrijden hoort niet bij een ploeg die mee wil doen in de top.
Tegen PSV had Vitesse bovendien pech, dat bij een 1-0 achterstand een uithaal van Achenteh op de paal uiteen spatte. In de slotfase was ook Labyad nog dicht bij de gelijkmaker, maar toen stonde PSV-doelman Zoet in de weg.
Vlak na de hervatting kwam PSV op een 1-0 voorsprong. Niet voor het eerst dit seizoen leidde amateuristisch verdedigen in de Arnhemse defensie tot die treffer. Luuk de Jong profiteerde en scoorde zijn eerste competitietreffer. Vitesse drong daarna aan, maar de gelijkmaker bleef uit. Vlak voor tijd kwam PSV op 2-0. Doelman Piet Velthuizen redde eerst nog bij de inzet van Depay, maar was kansloos bij de rebound van Maher.