Vitesse en PSV in evenwicht

23 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Het duel Vitesse – PSV kende zondagmiddag in Gelredome geen winnaar. Het duel eindigde in 1-1. Tim Matvaz zette de bezoekers in de 18e minuut op voorsprong, Wilfried Bony maakte in de 58e minuut gelijk.

In de eerste helft kwam PSV op voorsprong, nadat Alexander Büttner van Vitesse de bal verkeerd had teiugspeeld. Zakaria Labyad stelde Tim Matavz in staat te scoren: 0-1.
Vitesse drong na de hervatting aan en werd daarvoor binnen het kwartier beloond. Slordig balverlies van Abel Tamata leidde de gelijkmaker in. Marcus Pedersen legde de bal breed waarna Bony met een snoeihard schot doelman Andreas Isaksson passeerde: 1-1. Kort daarna voorkwam de PSV-doelman een tweede Arnhemse treffer door fantastisch te redden na een van richting veranderde vrije trap van Nicky Hofs.
In de slotfase drong PSV aan en ging op jacht naar de winnende treffer. Ola Toivonen was dichtbij 1-2, maar zijn kopbal ging rakelings voorlangs. Aan de andere kant kreeg Bony nog een mogelijkheid, maar in de stand kwam geen verandering meer.