‘Vitesse en Ajax hebben akkoord’

24 augustus 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Theo Janssen is bijna van Vitesse. De Arnhemse club is vrijdag met Ajax tot overeenstemming gekomen over de transfersom die de Arnhemse club moet betalen. Dat meldt Omroep Gelderland.

Janssen ontbrak vrijdagochtend al op de training van AJax en dat voedde de geruchten dat de deal tussen Vitesse en Ajax aanstaande was. Janssen moet nu zelf tot overeenstemming komen met Vitesse. Dat lijkt een kwestie van tijd, want beide partijen spraken al enkele keren met elkaar.
Janssen behoort ook niet tot de wedstrijdselectie van Ajax, dat zaterdag NAC ontvangt. “We zitten in een dusdanige fase dat Theo Janssen binnen een paar uur bij Vitesse kan tekenen. Ik had Theo het liefst bij de selectie gehouden, maar dit is de beste oplossing voor beide partijen’, aldus Ajax-trainer Frank de Boer, vrijdag tijdens de persconferentie na de training.
Theo Jansen, vorige maand 31 jaar geworden, stond al van 1998 tot 2008 bij Vitesse onder contract. In het seizoen 2003-2204 werd hij een half jaar uitgeleend aan het Belgische RC Genk. In de zomer van 2008 vertok Janssen naar FC Twente, waar hij zijn beste periode uit zijn carrière kende. Na het behalen van de landstitel met FC Twente, in 2011, haalde Ajax Janssen naar Amsterdam. Ook met Ajax werd Janssen afgelopen seizoen kampioen.