Vitesse boekt eerste uitzege bij Excelsior

26 september 2010 | Van onze AS-redactie

Vitesse was zondag in Rotterdam te sterk voor Excelsior. Op Woudestein behaalde de ploeg van Theo Bos de eerste uitzege van dit seizoen: 0-2.

Voor Excelsior, dat thuis al had gewonnen van Feyenoord, NEC en Heracles, was het de eerste nederlaag op eigen veld. De Rotterdamse ploeg, spelend zonder de geschorste topscorer Guyon Fernandez, kon het Vitesse niet moeilijk maken. Ook de bezoekers bleven in de eerste helft ongevaarlijk.
Nadat trainer Theo Bos na rust Dalibor Stevanovic en Julian Jenner had ingebracht voor Wiljan Pluim en Lasse Nilsson, raakte Vitesse op stoom. Stevanovic brak in de vijftigste minuut de ban: 0-1. Twaalf minuten later besliste Ismail Aissati de wedstrijd. De middenvelder schoot de bal van dertig meter fraai achter doelman Cees Paauwe van Excelsior: 0-2.

Theo Bos zei na afloop: ,,Ik ben vooral blij met deze overwinning. Ik was niet tevreden over de eerste helft en paste daardoor in de rust twee wissels toe. Het is dan erg prettig om te zien dat Stevanovic de 1-0 maakt en Jenner zich goed heeft gemanifesteerd. We waren voor rust niet balvast en daarom bracht ik Dalibor van wie bekend is dat daar zijn kwaliteiten liggen. Hij zit  vol frustatie op de bank, maar kreeg vandaag zijn kans en heeft dat goed ingevuld.”