Vitesse A1 vlak voor tijd voorbij NAC A1

16 november 2010 | Van onze AS-redactie

Vitesse/AGOVV A1 heeft zaterdag een belangrijke zege behaald op NAC A1. Twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd scoorde B-junior Nick de Bondt met een fraaie stiftbal over de keeper de enige treffer: 1-0.

Vitesse/AGOVV A1 nam door de overwinning afstand van de twee onderste plaatsen. De Arnhemse ploeg staat twaalfde met 10 punten uit 10 wedstrijden en heeft nu een ruime voorsprong op NEC/FC Oss A1 (dertiende met 4 uit 10) en nummer laatst ADO Den Haag (2 uit 10).
Vitesse/AGOVV A1 en NAC A1 schotelden de toeschouwers een aantrekkelijk duel voor. NAC opende sterk met drie corners in de eerste vijf minuten, maar doelman Patrick ter Mate hield zijn doel schoen. De thuisclub was daarna gevaarlijk via Nick de Bondt (redding doelman) en Brahim Darri (bal van de lijn gehaald). De Bondt en Darri spelen normaal in de B-jeugd, maar waren door een blessure van Jerry van Ewijk en een schorsing van Justin Berends overgeheveld naar de A1.
Doelman Patrick ter Mate van Vitesse beleefde voor rust nog een hachelijk moment toen hij uitgleed, maar hij kon ten koste van een corner toch nog een Bredase treffer voorkomen.
Na de pauze werd Vitesse A1 sterker. Mohammed Osman en Nando Overgoor waren dicht bij het openingsdoelpunt en nadat Brahim Darri nog de paal had geraakt, viel twee minuten voor tijd de beslissing: Nick de Bondt stifte de bal fraai over de Bredase keeper (1-0)  en kreeg meteen een publiekswissel.
NAC A1 drong in de blessuretijd nog wel aan. De gasten claimden ook nog een strafscghop, maar daar wilde de scheidsrechter niet aan. Zo kon de ploeg van trainer Marino Pusic 3 belangrijke punten bijschrijven.