Vierde zege op rij voor Vitesse

14 februari 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse heeft in de strijd om een plek om de play-offs voor Europees voetbal prima zaken gedaan. De ploeg van trainer Peter Bosz was zaterdagavond in Gelredome veel te sterk voor Willem II: 2-0. Die stand stond bij rust al op het bord.

In een met slechts 13.958 toeschouwers gevuld Gelredome nam Vitesse na 28 minuten een voorsprong. Davy Pröpper schoot van buiten het strafschopgebied op de paal, waarna Zakharia Labyad de terugspringende bal in het doel schoot: 1-0. Op slag van rust scoorde Bertand Traoré na een goed uitgevoerde aanval op fraaie wijze 2-0.
In de tweede helft had Willem II het meeste balbezit, maar tot kansen leidde dat niet. Het duel was het aanzien na de pauze niet meer waard. Vitesse wilde niet meer en Willem II kon blijkbaar niet. De Tilburgse ploeg toonde nauwelijks initiatief en leek geen moment meer te geloven in een goed resultaat.
Vitesse is bezig aan een opmars. Na de 4-1 nederlaag bij Heerenveen behaalde de ploeg van trainer Peter Bosz vier overwinningen op rij. Daarin kreeg Vitesse geen enkele tegentreffer.

* Onderstaande foto ‘s zijn van Wil Kuijpers Fotografie


Denys Oliinyk ziet zijn inzet gekeerd door doelman Kostas Lamprou van Willem II.


Zakharia Labyad heeft voor 1-0 gezord. Doelman Kostas lamprou zit verslagen op de grond.


Davy Pröpper is bezig aan een slalom.