Vertrouwen groot bij Oost-Arnhem

9 november 2011 | Van onze AS-redactie

Korfbalclub Oost-Arnhem/Hotel Warnsborn begint zaterdag vol vertrouwen aan de zaalcompetitie in de overgangsklasse C na een prima eerste helft van het veldseizoen. “Dat neem je toch mee”, zegt trainer Erwin Ligt. De AS-redactie sprak met de coach van Oost-Arnhem.


Hoe kijk je terug op het eerste deel van het veldseizoen?

Erwin Ligt: “Als ik na die 7 wedstrijden naar de stand kijk, ben ik absoluut tevreden. De doelstelling was een plek bij de eerste 5, maar we staan maar 1 punt achter op IJsselvogels en doen volop mee om de titel. Minder tevreden ben ik over de verloren thuiswedstrijd tegen Wit-Blauw. Dat je nou juist tegen die ploeg de punten laat liggen. Het geeft ook aan dat we nog wel iets te leren hebben.”

Een goed veldseizoen geeft vertrouwen voor de zaalcompetitie.
“Dat geeft zeker een goed gevoel, maar we zullen het in de zaal toch wat lastiger krijgen. Er zitten hoofdklassers en topploegen uit de overgangsklasse op het veld bij. Maar kijk ik naar onze voorbereiding dan hebben tegen Amicitia, een hoofdklasser op het veld, met 21-22 verloren, en tegen Unitas, een andere veldhoofdklasser, gelijkgespeeld, 24-24. Daarin hebben we ook nog met wisselende opstellingen gespeeld, omdat Marloes Smit en Bas Broenink weer aansloten.”

Marloes Smit neemt in de zaal de plek over van Sanne Ligt.
“Sanne gaat mede door een lichte blessure even in het tweede spelen. Maar dat is niet de reden dat Marloes er nu bij zit. Zij had hoe dan ook in het eerste gespeeld. Ze heeft het in de voorbereiding heel goed gedaan. Bas Broenink blijft nog in het tweede, maar ook hij gaat er komen.”

Hoe moeilijk is het om dat soort beslissingen te nemen? Er spelen ook nog familieaangelegenheden.
“Dat is aan de ene kant wel moeilijk, maar als je het kunt onderbouwen, valt het wel mee. Ik kijk altijd naar de gehele samenstelling. Het ene plaatje ziet er dan wat beter uit dan het andere. Ik probeer de vakken zoveel mogelijk in balans te krijgen.”

Aan het begin van het seizoen wilde je vooral dat spelers beter zouden worden. Is dat gelukt?
“Ja, zeker als ik kijk naar het verschil tussen de dames en de heren. De dames zijn duidelijk beter geworden. Ik heb liever allemaal ‘zevens’ dan allemaal ‘zessen’ en 2 uitschieters van een ‘negen’. Als het collectief sterk is, win je meer dan met enkele uitschieters. Als je afhankelijk bent van 1 of 2 man, ben je kwetsbaarder. We gaan steeds meer over de hele breedte scoren en daar ben ik blij mee.”

Wat is de doelstelling voor het zaalseizoen?
“Er zitten een paar hele goede ploegen bij. Het zou mooi zijn als we derde of vierde zouden worden. Als we daarna dan op het veld kunnen stunten door de titel te pakken, dan hebben we een superseizoen gehad.”