Vertrek Bos komt niet onverwacht

21 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

Het vertrek van Theo Bos bij Vitesse komt niet overwacht. Afgelopen weekeinde na de 4-1 nederlaag bij Roda JC zei de trainer al rekening te houden met ontslag: ‘Iedereen weet het hoe het werkt in het voetbal.’

Bos betreurt de gang van zaken uiteraard: “Ik ben zeer teleurgesteld en vind het jammer dat ik niet meer tijd heb gekregen, omdat ik het idee had dat we op de goede weg waren. De beslissing lag niet in mijn hand. Ik loop te lang mee in het voetbal om dat niet te beseffen. Het is jammer dat het hoofdtrainerschap nu eindigt bij Vitesse, maar het betekent absoluut niet het einde van mijn trainerscarrière.”

De 45-jarige oefenmeester was sinds januari 2008 in Arnhem werkzaam als hoofdtrainer/coach. Daarvoor was hij actief als speler, jeugdtrainer en assistent-trainer.
Technisch directeur Ted van Leeuwen: “Wij hebben deze beslissing met pijn in ons hart genomen en zijn dankbaar voor alle inzet van Theo voor Vitesse. Er was en is een groot respect voor de clubman, persoon en trainer Theo Bos. Theo zal altijd welkom blijven bij zijn club.”

Vitesse gaat per direct op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Assistent-trainer Hans van Arum en keeperstrainer Raimond van der Gouw nemen de taken tijdelijk waar.

Bron: Vitesse