Verre reizen voor RKHVV

28 juni 2017 | Van onze AS-redactie

RKHVV is door de KNVB komend seizoen ingedeeld in de zondagse hoofdklasse A. De Huissense ploeg treft daarin de Gelderse ploegen De Bataven (Gendt), Silvolde en Jong Achilles ’29 (Groesbeek). De overige tegenstanders komen uit Friesland, Drenthe en Noord- en Zuid-Holland.

De KNVB heeft de nummering en daarmee het competitieprogramma nog niet bekendgemaakt. Dat heeft te maken met de competitie-indeling van de derde divisie, waar door de betrokken partijen nog over de voorwaarden wordt gesproken. De KNVB hoopt niettemin zo spoedig mogelijk het programma te presenteren.
Vast staat dat de komende twee seizoenen geen extra beloften-elftallen van betaald voetbalclubs instromen in de voetbalpiramide van de KNVB. Dat is de uitkomst van het overleg dat woensdagavond tussen de KNVB en de betreffende verenigingen plaatshad. De amateurs zijn tegen de komst van nog meer beloftenteams en zouden het liefst al die ploegen uit de voetbalpiramide zouden verdwijnen.
Jong Vitesse maakt al wel deel uit van de voetbalpiramide. De Arnhemse ploeg degradeerde afgelopen seizoen uit de tweede divisie en komt komend seizoen uit in de zaterdagse derde divisie A. Tot grote ergernis van de zaterdagclubs uit het amateurvoetbal zijn daarin behalve Jong Vitesse nog vier beloftenteams ingedeeld: Jong FC Twente, Jong Almere City, Jong FC Groningen en Jong Volendam.

* Foto boven: Wessel van der Horst van RKHVV (blauw tenue) afgelopen seizoen in actie tegen MSC. Ook komend seizoen is de ploeg uit Meppel in de hoofdklasse A van het zondagvoetbal één van de tegenstanders van de Huissense formatie. (Foto: Nico Kooij)

In onderstaand schema de indeling van het hoofdklassen.