Verlies Swift bij start nacompetitie

7 februari 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van Swift zijn de nacompetie begonnen met een nederlaag. In de degradatiepoule was het tweede team van het Limburgse Lions in sde Arnhemse sporthal Elderveld te sterk voor de ploeg van trainer Johann Peters: 29-35.

Hoewel eredivisionist Swift dit seizoen in de reguliere competitie twee keer verloor van Lions (thuis met 26-25, uit met 39-26), had er voor de Arnhemse ploeg vrijdagavond meer ingezeten dan de 29-35 nederlaag. Het geloof in een goed resultaat leek echter niet bij iedereen aanwezig. De thuisploeg liet een aantal fraaie kansen onbenut en keek bij rust al tegen een 14-17 achterstand aan. Die kon Swift in de tweede helft niet meer goedmaken.
Lions 2 eindigde in de reguliere competitie als tweede achter de ongenaakbare kampioen Hurry Up. De Limburgers moesten toch in de degradatiepoule gaan strijden, omdat de hoofdmacht van Lions is ingeddeeld in de kampioenspoule.
Voor Swift hoeft de nederlaag tegen Lions 2 dan ook geen vervelende gevolgen te hebben. De ploeg van trainer Johann Peters begon de nacompetitie bovendien met 4 bonuspunten. Swift vervolgt de nacompetitie met twee uitwedstrijden, op 21 februari bij Quintus en op 28 februari bij het Amsterdamse Aristos. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 7 maart tegen Hellas (20.45 uur).
In de achtste finale van de strijd om de landelijke handbalbeker speelt Swift dinsdag 10 februari in Den Haag tegen Hercules. Dat duel begint om 20.30 uur.

Nacompetitie, degradatiepoule
Eerste speelronde
Vrijdag 6 februari

AHV Swift – Lions 2             29-35

Stand
1. Lions 2               1-8
2. Quintus              0-5
3. AHV Swift           1-4
4. Hercules             0-3
5. Aristos                0-2
6. Hellas                 0-1

Programma
Zaterdag 
14 februari
Eerste speelronde
Hellas – Quintus

Aristos – Hercules 

Zaterdag 21 februari
Tweede speelronde
Hercules – Hellas
Lions 2 – Aristos
Quintus – AHV Swift