Verlies Jonge Kracht, MASV wint weer en lijft VDZ-talent Fedor Venema in

25 maart 2022 | Van onze AS-redactie

De spanning in de vierde klasse D van het zondagvoetbal is helemaal. Voor de tweede keer in acht dagen verloor Jonge Kracht een inhaalwedstrijd op donderdag. Na de nederlaag van vorige week bij Doesburg (2-0) verloor de ploeg van trainer René Knuiman donderdagavond met 3-2 bij Basteom.

René Knuiman

Op een bijveld van sportpark Het Hoge Wessel in Steenderen had Jonge Kracht grote moeite met de thuisploeg, die het accent volledig op de defensie had gelegd. De Huissenaren waren de beter voetballende ploeg , maar konden geen bres slaan in de verdediging van Basteom. Integendeel. Tot een kwartier voor tijd keken de bezoekers tegen een 3-0 achterstand aan. Joris Boehlé zorgde voor 3-1, waarna Tim Oude Nijhuis de spanning weer geheel terug bracht: 3-2. In de resterende acht minuten bleef de gelijkmaker echter uit tegen Basteom, dat in de slotfase ook nog met tien man kwam te staan na een rode kaart (twee keer geel).

Jonge Kracht won van de dertien gespeelde duels alle elf zondagwedstrijden. De twee inhaalwedstrijden op donderdag gingen verloren. Aan die reeks kan de koploper een einde maken door volgende week donderdag de inhaalwedstrijd bij Elsweide te winnen. Zondag gaat Jonge Kracht op bezoek bij Loo.

Stand aan kop in 4D: Jonge Kracht 13-33, Doesburg 14-33, Angerlo Vooruit 14-31, Westervoort 14-30, Groessen 14-30.

Periodetitel lonkt voor MASV

In de eerste klasse E is MASV bezig aan een opmerkelijke opmars. De ploeg van trainer Jan Oosterhuis won donderdagavond in Geesteren met 3-2 van Stevo. Door die overwinning is de Arnhemse formatie nog volop in de race om de tweede periodetitel. Rohda Raalte en MASV hebben beide 16 punten uit 6 duels maar het doelsaldo van Rhoda (plus 12) is beter dan van MASV (plus 9).

In die tweede periode speelt MASV zondag thuis tegen De Bataven, op 3 april uit tegen Bemmel en op 10 april thuis tegen Dalfsen. Rohda treft achtereenvolgens TVC ’28 (thuis), De Bataven (uit) en BVC ’12 (thuis). De eerste periodetitel ging naar het Huissense RKHVV.

In Geesteren zette Yuri Joosten de bezoekers donderdag in de eerste helft op 0-1. De 0-2 van Thom van den Berg leek het duel te hebben beslist, maar niets was minder waar. Na de 1-2 zorgde Joey van Beukering weer voor een veilige marge: 1-3. Het werd nog even spannend toen Stevo in de slotfase op 2-3 kwa, maar verder liet MASV het niet komen.
MASV staat op een achtste plaats met 21 punten uit 14 duels en heeft daarmee voldoende afstand genomen van de degradatieplaatsen.

Fedor Venema naar MASV

Fedor Venema, volgend seizoen uitkomend voor MASV, scoort hier namens VDZ.

MASV is ook al volop bezig met volgend seizoen. De eersteklasser kan volgend seizoen gebruik maken van Fedor Venema, de talentvolle aanvaller van VDZ. Venema heeft zijn huidige ploeggenoten inmiddels ingelicht over zijn aanstaande vertrek.

De zaterdagvoetballers haalden dinsdagavond al in. AVW ’66 kwam in de tweede klasse G bij nummer laatst Lelystad ’67 niet verder dan een gelijkspel: 2-2.

De Westervoorters namen voor rust een voorsprong, maar kwamen daarna met 2-1 achter. In de slotfase kwam de ploeg van trainer Delano Verwey, volgend seizoen werkzaam bij Arnhemse Boys, toch nog op gelijke hoogte: 2-2
AVW ’66 heeft de opvolger van Verwey inmiddels gevonden. Jan Oosterhuis maakt voor komend seizoen de stap van MASV naar de zaterdagse tweedeklasser.

ESA zag zijn kansen in de derde klasse A op het behalen van de tweede periodetitel, die gaat over negen wedstrijden, door een 2-0 nederlaag bij het laaggeklasseerde Redichem slinken. In die tweede periode gaat ZZC ’20 met 15 uit 6 aan kop. JVC Cuijk, dat zaterdag bij ESA op bezoek komt, is tweede met 13 uit 6. ESA is de nummer drie met 12 uit 6.

UITSLAGEN INHAALVOETBAL
ZATERDAGVOETBAL
(DINSDAG 22 MAART)
TWEEDE KLASSE G
Lelystad ’67 – AVW ’66 2-2

DERDE KLASSE A
Dinsdag 22 maart
ZZC ’20 – Waalstad 3-0
Redichem – ESA 2-0
Efde – Uni VV 1-0
Excelsior Z – Teuge 0-3

VIERDE KLASSE A
Beuningse Boys – SVHA 3-1

ZONDAGVOETBAL (DONDERDAG 24 MAART)
EERSTE KLASSE E
Stevo – MASV 2-3

VIERDE KLASSE D
Basteom – Jonge Kracht 3-2

Klik hier voor het voetbalprogramma van komend weekeinde (27, 28 maart)