Verlies dames VDZ, 12-0 zege Eldenia

11 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VDZ heeft in de eerste klasse D (damesvoetbal) de topper tegen Someren verloren. Op sportpark ’t Cranevelt viel de winnende treffer van de gasten 5 minuten voor tijd. in 3F won Eldenia met 12-0 van Albatross.

Dat er wat op het spel stond, was aan de geleverde strijd op het veld goed te zien. VDZ en Someren vochten om elke meter. In de eerste helft hadden de bezoekers het betere van het spel, maar de goed georganiseerde defensie van VDZ gaf geen grote kansen weg. Vlak voor rust kreeg Sophie Wissenburg na een dieptepass nog een kans, maar de keepster van Someren dook in de baan van het schot.
Na rust kreeg de Arnhemse ploeg meer grip op het duel en trok het spel naar zich toe. De thuisploeg kreeg 2 grote kanen, maar doelpunten leverde dat niet op.
Someren, dat gevaarlijk bleef via de flanken, sloeg 5 minuten voor tijd toe. Een voorzet vanaf de linkerkant werd bij de eerste paal binnengetikt: 0-1.
Someren (16 punten uit 6 duels) pakte door de zege en het verlies van Blauw Wit (15 uit 6) bij Nemelaer de koppositie. VDZ (12 uit 6) staat op de derde plek, Nemelaer is met 11 uit 5 vierde.

Uitslagen Eerste klasse D
VDZ – Someren 0-1
VIOS B – RKHVV 2 1-0
Nemelaer – Blauw Wit 1-0
Sparta’25 – RKSVO 1-3
Eindhoven – Vesta 3-0
Bavel – Nooit Gedacht 0-1

 

Eldenia won in de derde klasse F op eigen veld met 12-0 van het ook nog ongeslagen Albatross. De Arnhemse ploeg is na 4 wedstrijden nog zonder verliespunten en heeft een doelgemiddelde van 32-1.

In de zeer eenzijdige wedstrijd scoorden Vieve Wentink en Christa Stuart beiden 4 keer. De andere treffers kwamen op naam van Ayse Alkan, Anoek Allon, Lilian Vodegel en Chiara Marcus.
Zondag speelt Eldenia de derby tegen Eendracht.


De aanvoerster van Eldenia gooit er in het duel met Albatross een stevige tackle uit. (Foto: Eric Beatse)