Verlies AAC 1899 na matte vertoning

15 december 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handbalsters van AAC 1899 hebben in de tweede divisie B zaterdag in Zoetermeer een kansloze nederlaag geleden. Gemini, dat op een geddeelde tweede plaats stond, was met 24-14 veel te sterk voor de Arnhemse ploeg.

AAC 1899 keek gedurende het gehele duel tegen een achterstand aan. Toch bleef de ploeg van trainer Rob van Bokhoven nog wel heel lang bij. Bij rust was de stand 11-9 in het voordeel van de thuisclub en kort na de hervatting bracht AAC 1899 de achterstand zelfs terug tot één treffer: 13-12. Het lukte de bezoekers echter niet door te zetten.
“Waar we vorige week als team nog hebben gevlamd, zat het vuur er in deze wedstrijd helemaal niet in. We misten wat peper en waren erg mat”, constateerde speelster Eva de Munnik van AAC 1899 na afloop.
AAC 1899 trof het bovendien niet dat de keepster van Gemini in een geweldige vorm stak. “Zij maakte van onze schoten zelfs vangballen en slaagde er in de break in de snelle linkerhoekspeelster aan te gooien. Dat leverde heel wat goals op”, aldus De Munnik.
Volgens trainer Rob van Bokhoven van AAC 1899 was de nederlaag geflatteerd. “En dat op basis van ons aanvalsspel, deels door het goede keeperswerk aan de andere zijde, ons gebrek aan creativiteit en het slechte optreden van ‘de dames in het zwart’. Daardoor kon Gemini gebruik maken van onze fouten door middel van breaks. Onze dekking stond wel goed. Enige punt was dat we ons qua bewegingsritme mee lieten slepen in het trage tempo.”
Met 8 punten uit 9 duels deelt AAC 1899 de zesde plaats met Hercules. In de tweede divisie B gaat VELO met 18 uit 9 aan kop. Gemini volgt met 12 punten, maar speelde een wedstrijd minder. 

Doelpunten AAC 1899: Maaike van Dartel 4, Robin Verkroost 3, Sabine Hommersom 3 (waarvan 1 strafworp), Eva de Munnik 2, Jasha Farkas 1 (strafworp), Lynn Schoenaker 1.