Veluwezoom rekent al voor rust af met Arnhemia en sluipt langzaam naar boven

26 november 2021 | Van onze AS-redactie

SC Veluwezoom is door een 3-2 zege bij Arnhemia weer een plaatsje geklommen op de ranglijst van de vierde klasse D in het zondagvoetbal. De ploeg van trainer Jhon van Beukering kwam donderdagavond op sportpark De Bakenberg in de eerste helft op een 0-3 voorsprong, maar kreeg het na rust nog flink benauwd. Uiteindelijk gingen de drie punten mee naar Velp.

Jhon van Beukering

Hannes Poppinghaus, Hulusi Bulut en Kevin Campman scoorden in de eerste helft voor Veluwezoom, dat op weg leek naar een eenvoudige overwinning. Na de hervatting gooide Arnhemia echter alle schroom van zich af en bracht de bezoekers nog aan het wankelen. Koray Ucar was twee keer trefzeker voor de thuisploeg. In de spannende slotfase bleef Veluwezoom echter overeind.

Met 13 punten uit 7 wedstrijden staat Veluwezoom op een zevende plaats en heeft het de aansluiting met de eerste zes ploegen gevonden. GSV ’38 (19 uit 8), Westervoort (19 uit 8), Groessen (18 uit 8), Angerlo Vooruit (16 uit 8), Jonge Kracht (15 uit 5) en Doesburg (14 uit 7) bezetten de eerste zes posities. Door de vele afgelastingen van vooral de duels van Jonge Kracht, dat nog zonder verliespunten is, geeft de stand een vertekend beeld.

Arnhemia kwam door het verlies niet weg uit de onderste regionen. De ploeg van trainer Rasid Günes staat met 4 punten uit 8 duels op een tiende plaats. Onder Arnhemia staan nog Elsweide (3 uit 6), Loil (3 uit 7), Sprinkhanen (3 uit 8) en RVW (0 uit 7).

Arnhemia speelt zondag thuis tegen Westervoort, Veluwezoom gaat op bezoek bij Angerlo Vooruit.

Klik hier voor het voetbalprogramma van 26, 27 en 28 november.

UITSLAGEN (INHAAL)
ZATERDAGVOETBAL
TWEEDE KLASSE G
Dinsdag 23 november
Veensche Boys – Batavia ’90  2-1
Lelystad ’67 – FC Horst  0-4

VIERDE KLASSE A
Dinsdag 23 november
SVHA – De Treffers afgelast

ZONDAGVOETBAL
DERDE KLASSE B
Donderdag 25 november

Ruurlo – Doetinchem  0-4
DVV – HC ’03  1-0

DERDE KLASSE C
Donderdag 25 november

Arnhemse Boys – Eldenia  afgelast

VIERDE KLASSE D
Donderdag 25 november
Arnhemia – Veluwezoom  2-3

VIJFDE KLASSE C
Donderdag 25 november
Eendracht – Babberich  afgelast