Veluwezoom pakt punt, winst SML

12 september 2010 | Van onze AS-redactie

Sportclub Veluwezoom heeft in de derde klasse C een verdiend punt gepakt bij DCS: 1-1. Pas ver in blessuretijd maakte de Velpse ploeg in Zevenaar gelijk.

Bij een corner in de extra tijd ging doelman Jos Wenders van Veluwezoom mee naar voren. Hij bracht de afgeslagen bal uit de hoekschop opnieuw in, waarna Onno Kooiker de bal voor het intikken had: 1-1. De vreugde om die late gelijkmaker was groot bij Veluwezoom, dat na de pauze het beste van het spel had. Deels door pech (bal op de lat)  en deels door slordige afwerking leek een nederlaag lange tijd onafwendbaar voor de ploeg van trainer Giovanni Zweers.
DCS was in de eerste helft de betere ploeg geweest en had bij rust ook met 1-0 de leiding. In die beste fase van de thuisclub miste Veluwezoom nog wel twee opgelegde kansen. 

Angeren-SML 1-2
Een knappe overwinning van een goed voetballend SML. De ploeg maakte de 1-3 nederlaag van vorige week tegen FC Trias helemaal goed. SML keek wel eerst tegen een 1-0 achterstand aan, maar maakte door Wesley Mortier nog voor rust gelijk. De Arnhemmers  toonden na rust de wil om te winnen maar moesten daarvoor wel wachten tot de 88e minuut. Toen scoorde Dave Hendriks de 1-2. Vlak daarna werd nog een doelpunt van Angeren wegens buitenspel afgekeurd.

Andere uitslagen derde klasse C: Viod-Concordia W 1-7, Doetinchem-WVC 5-5, Pax-Brummen 4-1.