Veluwezoom maakt competitie in zaterdagklasse 3A niet af

14 maart 2017 | Van onze AS-redactie

SC Veluwezoom komt in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal niet meer in actie. Het eerste elftal trekt zich terug uit de competitie. Dat meldde trainer Jhon van Beukering van de Velpse club maandagavond op zijn twitteraccount. Dinsdagochtend bevestigde voorzitter Hans Knaken van Veluwezoom het bericht van de trainer.

‘Helaas, maar het zaterdagteam van SC Veluwezoom stopt per direct met competitievoetbal. De voorkeur ligt toch meer bij het zondagteam’, twitterde Van Beukering, waarbij hij spelers en staf nog bedankte.
Het bestuur van Veluwezoom licht dinsdagmiddag de KNVB in over de ontstane situatie. Het vertrek van Veluwezoom uit de competitie heeft verstrekkende gevolgen voor de ranglijst in de derde klasse A. Alle uitslagen van de Velpse club worden geschrapt. Koploper AVW ’66 is daardoor zwaar getroffen, want de Westervoortse club moet drie punten inleveren. Eerder dit seizoen won  de ploeg van trainer Wouter van der Ent met 6-2 van Veluwezoom. ESA vaart wel bij het vertrek van Veluwezoom. De Arnhemmers speelden gelijk tegen Veluwezoom en leveren daarom slechts één punt in. Van de voorsprong van vijf punten van AVW ’66 op ESA is na het 2-7 verlies tegen de Arnhemmers en het uit de competitie gaan van Veluwezoom binnen twee weken niets meer over. Beide ploegen delen nu de koppositie in 3A met 39 punten uit 15 duels.

Uit de derde klasse A degradeert nu geen ploeg meer rechtstreeks. Na het vertrek van Veluwezoom kunnen de twee laagst geklasseerde ploegen via de nacompetitie het derde klasserschap voor volgend seizoen nog veilig stellen. Uni VV, dat dit seizoen nog geen wedstrijd won, mag zelfs weer hoop koesteren. Het ambitieuze SC Oranje staat elfde en voorlaatste.

Nieuwe stand derde klasse A
AVW ’66          15-39  
ESA                   15-39
SVP                   14-25
Keizerstad       15-22
SKV                   15-20
Advendo ’57    14-18
Zelos                 15-18
SDS ’55            15-16
De Treffers      14-15
Redichem        13-13
SC Oranje        15-12
Uni VV             14-5