Veldkorfbal: Oost-Arnhem reist drie keer naar Friesland en treft ook KV Wageningen

17 juli 2020 | Van onze AS-redactie

Voor de korfballers van Oost-Arnhem, ingedeeld in de hoofdklasse A, staan er in de veldcompetitie drie reizen naar Friesland op het programma. De uitwedstrijd bij Mid-Fryslân, in Reduzum, is het verst van huis: 150 kilometer. De ploeg van de nieuwe trainer Hugo van Woudenberg speelt ook in en tegen Heerenveen (127 kilometer) en in Oldeholtpade tegen SCO (120 kilometer).

Dichter bij huis krijgt Oost-Arnhem te maken met SKF (Veenendaal) en KV Wageningen. Aan de duels met KV Wageningen zit een pikant tintje. Ron Steenbergen, de afgelopen vijf seizoenen succesvol trainer-coach van Oost-Arnhem, heeft komend seizoen KV Wageningen onder zijn hoede. Speler Jasper Broenink bewandelde de omgekeerde weg. Hij verruilde KV Wageningen voor Oost-Arnhem.

Rheko, waar André van de Haar de opvolger is van de vertrokken trainer-coach Gerben de Krey, is ingedeeld in de tweede klasse E. De Rhedense ploeg moet met tegenstanders als Animo (Geldermalsen), Kesteren en Tiel ’72 enige keren over de A15 reizen. De uitwedstrijd tegen Fortissimo is het verst (80 kilometer), de uitduels bij Keizer Karel (Nijmegen) en Duko (Duiven) zijn het dichtst bij huis.

De korfballers van EKCA zitten duidelijk wat langer in de auto voor hun uitwedstrijden. Elko in het Drentse Elim (124 kilometer) en TOP in Vroomshoop (101 kilometer) zijn de verste uitwedstrijden. Achilles (Almelo, 88 kilometer), HKC in het Overijsselse Hengelo (95 kilometer) en Oranje Zwart (Zwolle, 88 kilometer) liggen echter ook niet naast de deur voor de ploeg van trainer-coach Arthur Langeboom. Zwaluwen (Zevenaar) en Reehorst ’45 (Ede) completeren de derde klasse E.


DKOD doet dit seizoen niet mee aan de veldcompetitie. De ploeg van trainer-coach Jaap Jochems richt zich volledig op het zaalseizoen. Daarin komt de Heelsumse formatie uit in de derde klasse.

De veldkorfbalcompetitie gaat in het weekeinde van 5 en 6 september van start. In het weekeinde van 24 en 25 oktober wordt het eerste deel van de veldcompetitie afgesloten.
Oost-Arnhem speelt de laatste wedstrijd al op 10 oktober. Duels uit de zevende en achtste speeldag worden door de Arnhemse ploeg al voor 10 oktober midweeks gespeeld.
De selectie van Oost-Arnhem heeft zo nog twee weken de tijd om zich voor te bereiden op het zaalseizoen in de Korfbal League. De eerste speeldag staat daar gepland in het weekeinde van 24 en 25 oktober en overlapt dus de achtste speeldag in de hoofdklasse.
Het wedstrijdprogramma wordt later bekendgemaakt.

* Foto rechtsboven: Spelmoment uit het duel Oost-Arnhem – KV Wageningen van afgelopen seizoen. Bas Broenink van Oost-Arnhem legt aan voor een doelpoging. Broer en tegenstander Jasper Broenink (rechts) van KV Wageningen, komend seizoen ploeggenoot, is te laat. (Foto: Mike Bekkers)

INDELING
HOOFDKLASSE A
Oost-Arnhem, Dalto (Driebergen), DSC (Eindhoven), Heerenveen, Mid-Fryslân (Reduzum), SCO (Oldeholtpade), SKF (Veenendaal), KV Wageningen.
TWEEDE KLASSE E
Rheko (Rheden), Duko (Duiven), Animo (Geldermalsen), Fortissimo (IJsselstein), Keizer Karel (Nijmegen), Kesteren, Tiel ’72, Viking (Wijk bij Duurstede).
DERDE KLASSE C
EKCA (Arnhem), Zwaluwen (Zevenaar), Elko (Elim), HKC (Hengelo), Oranje Zwart (Zwolle), Reehorst ’45 (Ede), TOP (Vroomshoop).