Vejinovic voor 4 jaar naar Vitesse

28 juni 2013 | Van onze AS-redactie

Vitesse heeft zich versterkt met middenvelder Marko Vejinovic. De 23-jarige speler komt transfervrij over van Heracles Almelo en wordt in Arnhem herenigd met trainer Peter Bosz. Vejinovic tekent een contract dat hem voor vier seizoenen aan Vitesse verbindt.

Vejinovic speelde in de jeugd bij Zeeburgia, Ajax, FC Utrecht en AZ. Onder trainer Louis van Gaal maakte de middenvelder op 22 maart 2009 tijdens AZ – Feyenoord zijn debuut in de eredivisie. In Alkmaar kwam hij in dat seizoen tot drie eredivisieduels. In de zomer van 2009 vertrok Vejinovi? naar Heracles Almelo.
Daar speelde Vejinovic vier seizoenen. In 102 eredivisieduels voor Heracles maakte Vejinovic 11 doelpunten.

Op de website van Vitesse laat Vejinovic weten zeer verguld te zijn met zijn contract met de Arnhemse eredivisionist. ‘Ik ben zeer tevreden met deze nieuwe stap. Vitesse is een mooie en grote club. De ambitie van de club past bij mijn persoonlijke ambitie. Dat Peter Bosz hier nu trainer is heeft wel meegespeeld.’

Vitesse toonde vrijdag via een twitterbericht ook zijn uittenue. Dat gebeurde op een originele manier, want de nieuwe aanwinst Marko Vejinovic showde de outfit (foto rechts). Het komende seizoen speelt Vitesse zijn uitwedstrijden in het wit-blauw, de kleuren van Arnhem. Vanaf zaterdag is het shirt te koop in MijnVitesse.
Zaterdag 29 juni speelt Vitesse zijn eerste wedstrijd in het nieuwe uit-tenue. In Oldebroek is de zaterdagse eersteklasser Owios de tegenstander. De wedstrijd op sportpark Bovenmolen begint om 14.30 uur.

Bron: vitesse.nl