VDZ verder zonder Niek Meijer (19)

25 januari 2019 | Van onze AS-redactie

VDZ, uitkomend in de derde klasse C van het zondagvoetbal, moet het dit seizoen verder doen zonder Niek Meijer. De 19-jarige middenvelder, die geldt als het grootste talent van de Arnhemse club, heeft trainer Habib Al Mohsinawi zondag na afloop van het duel met MASV (1-1) laten weten om hem moverende redenen niet meer voor de hoofdmacht in actie te willen komen.


Meijer kwam afgelopen zondag nog wel als invaller in het veld in het duel met MASV.
Behalve op Meijer kan Al Mohsinawi dit seizoen waarschijnlijk ook geen beroep meer doen op Stijn van Gent. De 25-jarige verdediger is vrijdag (vandaag) geopereerd aan zijn schouder en is daardoor langdurig uitgeschakeld.
“De operatie is geslaagd”, meldde een montere Van Gent vrijdagmiddag. “Nu maar hopen op een spoedig herstel. Wie weet kan ik dan toch nog een deel van de tweede seizoenshelft meepakken.”

Stijn van Gent (midden) in actie tegen tegen MASV, afgelopen zondag. (Foto: Anne Dreuning)
Vincent Saenen

Bij het Velpse VVO, eveneens uitkomend in de derde klasse, is de spoeling ook dunner geworden. Vincent Saenen, die in het verleden ook bij Eldenia en Arnhemse Boys speelde, is met onmiddellijke ingang gestopt met voetballen. De 28-jarige middenvelder leek hersteld van een kruisbandblessure, maar heeft toch weer last gekregen van zijn knie. Saenen, al twee jaar bezig met revalideren, voetbalde met tussenpozen. Nieuwe tegenslag deed hem besluiten te stoppen.
Saenen blijft actief bij VVO. De middenvelder stort zich op het trainersvak en gaat hoofdtrainer Martijn van de Hel assisteren bij trainingen en wedstrijden.

Behalve op Saenen kan Van de Hel de rest van het seizoen ook niet meer beschikken over Stijn Franke. De jonge centrale verdediger (19) gaat in verband met zijn studie een half jaar op stage in CuraƧao.
Tegenover het (voorlopige) vertrek van Franke staat de terugkeer in de selectie van Aron Gerritsen. De lange centrale verdediger (20), die in de eerste seizoenshelft revalideerde van een heupblessure, is volledig hersteld.