VDZ na zege op OVC ’85 halve finalist in Arnhem Cup

25 april 2017 | Van onze AS-redactie

VDZ heeft zich dinsdagavond ten koste van OVC ’85 geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Arnhem Cup. De ploeg van trainer Habib Al Mohsinawi versloeg op het terrein van Eendracht de Oosterbeekse formatie met 4-0. VDZ treft in de halve finale op 16 mei de winnaar van het duel Duno – Eendracht.

VDZ had gedurende de gehele wedstrijd het betere van het spel. Toch duurde het tot de 41e minuut voordat de Arnhemmers op voorsprong kwamen. Na voorbereidend werk van Max Burgers kogelde Stijn van der Weerd van buiten het strafschopgebied raak: 1-0.
Na de hervatting moest OVC ’85 nog meer achteruit, maar de Oosterbeekse defensie hield onder aanvoering van doelman René Gerrist heel lang stand. Zijn collega Pieter Canon, doelman van VDZ Jo19-1, kreeg beduidend minder te doen. Het wachten was op de 2-0 en die viel een kwartier voor tijd. Doelman Gerrist kreeg een volley van Pablo Bosman niet klemvast, waarna de attente Stijn van der Weerd in de rebound zijn tweede treffer liet noteren. Pablo Bosman zorgde op aangeven van Achmed Lak voor 3-0, waarna Daan van der Held in de 84e minuut de 4-0 eindstand op het bord zette.
Het duel stond onder prima leiding van Patrick Baardman, die in het uiterst sportieve duel geen kaarten hoefde te geven.


Arnhem Cup, kwartfinale

Dinsdag 25 april
OVC ’85 – VDZ               0-4

Programma kwartfinales (20.00 uur, terrein Eendracht)
Dinsdag 2 mei
Duno – Eendracht
Dinsdag 9 mei
RKHVV – Elsweide
Donderdag 11 mei
De Paasberg (zo) – MASV