VDZ krijgt status van subtopper

13 oktober 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redatie

VDZ hoeft dit seizoen in de derde klasse D niet naar beneden te kijken. Onder leiding van de nieuwe trainer Stefan Hoogsteder won de Arnhemse ploeg zondag al voor de vierde keer. DIO ’30 keerde met een 3-1 nederlaag huiswaarts.

VDZ had het op sportpark ‘t Cranevelt lastig met het sterke DIO ’30, maar ook tegen een betere tegenstander hoeft de Arnhemse ploeg niet te vrezen dat het bij rust al bezig is met een kansloze missie. Tegen DIO ’30 dwong het goed georganiseerd spelende VDZ het geluk ook af.
Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg door een benutte strafschop van Pieter Middeldorp, dit keer spelend in de spits, op 1-0. Frank Westen was even daarvoor binnen de beruchte lijnen neergelegd. De uitblinkende VDZ-doelman Tom Rudolphie had even later geluk dat de bal na een fantatsische uithaal van een DIO-speler via de binnenkant van de paal weer terug in het veld kwam.
Na de pauze kreeg DIO al in de eerste minuut een penalty van arbiter Adrie van de Beek na een handsbal van Frank Westen. Opnieuw kreeg Rudolphie echter hulp van de paal. Nog binnen het kwartier na rust zette Middeldorp na een pass van Frank Westen VDZ op 2-0. Na Arnhemse balverlies deed DIO ’30 nog wel wat terug (2-1), maar na een pass van Mike Bouwmeester besliste Tony Beyai de wedstrijd: 3-1. Bij VDZ maakte Joris Schemkes na lang blessureleed in de slotfase zijn rentree.

VDZ staat na de zege op DIO ’30 op een derde plaats met 12 punten uit 6 duels. Spero is met 15 uit 6 koploper. Met 13 uit 5 heeft BVC ’12 de minste verliespunten. De ploeg uit Beek, getraind door oud-NEC-speler Luuk Maes, kwam niet in actie. Arbiter Johan van Dijk keurde het veld van SCH af wegens slecht zichbare belijning.

Eldenia en Jonge Kracht bivakkeren in 3D in de onderste regionen. Beide ploegen hebben 6 punten. Eldenia verloor thuis met 2-0 van Groesbeekse Boys. Jonge Kracht pakte een punt bij Echteld: 3-3.