VDZ geeft Jonge Kracht pak slaag

2 november 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VDZ is in de derde klasse D bezig aan een ijzersterke reeks. De Arnhemse formatie versloeg zondag op het Arnhemse sportpark ‘t Cranevelt Jonge Kracht met maar liefst 7-1. Na drie zeges op rij staat VDZ op de tweede plaats.

Tony Beyai opende al binnen tien minuten de score voor VDZ, maar Jonge Kracht stribbelde in die fase nog tegen. Na de gelijkmaker van Ferdi Jansen zette Pieter Middeldorp de thuisploeg weer op het goede spoor door nog voor rust tweemaal te scoren. De 3-1 was een doelpunt om in te lijsten.
Na de hervatting maakte Soufian Arjoch aan alle ilusies van Jonge Kracht een einde: 4-1. De doelpuntenhonger van de ontketende thuisploeg was daarna nog niet gestild. Trainer Stefan Hoogsteder bracht Matieu Weiss in de ploeg en het tempo werd vervolgens nog eens flink opgeschroefd. Beyai scoorde 5-1, Weiss zelf 6-1 en invaller Kay van Harskamp zorgde er met een zeer fraaie kopbal voor dat ook zijn naam op het lijstje van doelpuntenmakers verscheen: 7-1.
Met de komst van Weiss, sinds afgelopen week speelgerechtigd voor VDZ, kreeg de selectie van de derdeklasser een nieuwe kwaliteitsimpuls. De 21-jarige middenvelder, die ziijn voetbalcarrière in de F-pupillen bij de Arnhemse club begon, voetbalde tien jaar in de jeugd van De Graafschap en nog een seizoen bij het Franse Stade Rennais. Vorig seizoen kwam Weiss uit voor Juliana ’31 in Malden, maar daar stopte hij al in oktober om persoonlijke redenen. 

Door de 7-1 zege op Jonge Kracht passeerde VDZ het Elster Spero, dat met 3-1 verloor bij Hatert, op de ranglijst. Met 18 punten uit 8 duels staat VDZ op een tweede plek achter koploper BVC ’12. De ploeg uit Beek heeft 19 punten, maar speelde een wedstrijd minder. Voor BVC ’12 staat de inhaalwedstrijd bij SCH nog op het programma.

Eldenia blijft wisselvallig presteren in de derde klasse D. De ploeg van trainer Erwin Koen verloor zondag op eigen veld met 1-0 van Beuningse Boys. Eldenia staat met Jonge Kracht en Blauw Wit op een gedeelde achtste plaats met 9 punten uit 8 duels. Alleen SCH (8 uit 7), Echteld (7 uit 8), Driel (4 uit 8) en Millingen (1 uit 7) staan daar nog onder.