VDZ A1 verslaat Arnhemse Boys A1

4 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

De A1-junioren van VDZ zijn door een 4-1 zege op Arnhemse Boys A1 in de tweede klasse opgeklommen naar de derde plaats achter koploper Rheden A1 en ESA A2. ESCA A1 won met 8-1 bij Gazelle Nieuwland A1.

TWEEDE KLASSE
VDZ A1 – Arnhemse Boys A1 4-1 (1-0).
VDZ A1 en Arnhemse Boys A1 deden in het veld niet veel voor elkaar onder. Bij vlagen combineerden de gasten zelfs wat beter, maar qua kansen was de thuisclub duidelijk in het voordeel.
VDZ kwam na een kwartier op voorsprong toen Jorrit Hooyman de bal na een uitstekende corner van Tom van Sadelhoff achter keeper Jonathan Mapinga van Arnhemse Boys kopte: 1-0.
Kort daarna volgden de twee spectaculairste momenten van de eerste helft. Eerst trof spits Otger van der Aker van VDZ met een omhaal de lat en in dezelfde minuut kopte Tom van Sadelhoff de bal na een voorzet van Sjors Dreuning keihard tegen de dwarsligger.
Na de pauze stelde Otger van der Aker na een prachtige actie langs drie verdedigers Najib Muslem in de zestigste minuut in staat van dichtbij 2-0 te scoren. De wedstrijd leek daarmee beslist, omdat Arnhemse Boys aardig combineerde, maar voor het doel nauwelijks gevaarlijk was. Alleen Leroy Lucke schoot namens Arnhemse Boys nog een keer net naast. Toch kwamen de gasten op 2-1. Colin Delsink profiteerde van een onachtzaamheid in de VDZ-defensie en gaf doelman Matthijs Holtackers vijf minuten voor tijd geen kans.
Arnhemse Boys gooide daarna alles op de aanval, maar gaf daarmee tegelijkertijd zeeën van ruimte weg. Omdat VDZ erg slordig was in de passing en ook nog eens de mooiste kansen onbenut liet, bleef het spannend. De defensie van de thuisclub, met Joris Dortmans als slot op de deur, gaf echter geen krimp.
Jorrit Hooyman maakte kort voor tijd vanaf de stip aan alle onzekerheid een einde, nadat Stijn van Gent binnen het strafschopgebied onderuit was gehaald. Hij benutte de penalty feilloos. Invaller Olaf Oden maakte er ver in blessuretijd ook nog 4-1 van.

Zie onder de samenvatting van de wedstrijd (VDZ speelt in de gele shirts).

Gazelle Nieuwland A1 – ESCA A1 1-8 (1-2).
ESCA A1 had het alleen in de eerste helft wat lastig met Gazelle Nieuwland. De thuisclub miste voor rust zelfs nog een strafschop bij een 1-1 stand. Na de hervatting was er sprake van eenrichtingsverkeer en kwam de doelpuntenmachine van de Arnhemse ploeg pas echt op gang.
Martijn Teniglo was bij ESCA topscorer met 3 doelpunten. Pim Scholts, Ruben Cooten, Burak Ulubas, Il Hami Ceylan en Jesse Giling scoorden allen één keer.
ESCA A1 is zaterdag gastheer van VDZ A1. De wedstrijd op sportcomplex Valkenhuizen begint om 12.00 uur.