VDZ A1 pakt zege bij koploper OBW

19 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

VDZ A1 heeft in de tweede klasse koploper OBW A1 de eerste nederlaag toegebracht. De Arnhemse ploeg won in Zevenaar met 2-1. Sjors Dreuning (foto links) scoorde de winnende treffer.

TWEEDE KLASSE 11
OBW A1 – VDZ A1 1-2 (0-0).

VDZ nam meteen het initiatief. Simon Rutten schoot na een knappe individuele actie over en datzelfde deed Najib Muslem voor de bezoekers na uitstekend voorbereidend werk van Julian Markus.
OBW gooide vervolgens meer fysieke kracht in het duel en VDZ A1 ontsnapte enkele keren aan een achterstand. Op slag van rust kreeg VDZ A1 een uitgelezen kans op 0-1. Simon Rutten speelde zich behendig vrij en zette Anis Sapulette (foto rechts) vrij voor de keeper. De doelman van OBW redde echter knap op de inzet van de VDZ-middenvelder.
Na de pauze ontspon zich een waar voetbalgevecht. In de 50ste minuut zette Anis Sapulette de gasten op voorsprong door van 25 meter verwoestend uit te halen: 0-1. Vier minuten later was het al gelijk toen de gehele VDZ-verdediging verzuimde in te grijpen: 1-1.
De gasten kregen voetballend weer de overhand en leken op 1-2 te zijn gekomen toen Anis Sapulette bijna vanaf de achterlijn de bal laag voorgaf op de inkomende Najib Muslem, die fraai binnentikte. De grensrechter van OBW vlagde voor buitenspel, waarna de arbiter dat signaal honoreerde en de treffer ten onrechte annuleerde.
Een kwartier voor tijd was er toch gerechtigheid. De OBW-defensie tastte mis na een pass van Calvin Drexler. Sjors Dreuning kreeg vrije doortocht en joeg de bal in de verre hoek: 1-2. Dezelfde speler zette even later de goed de diepte in sprintende Toby Ormel vrij voor de keeper, maar het schot ging over. Ver in blessuretijd ontsnapte VDZ aan de gelijkmaker, toen een aanvaller van OBW van dichtbij overschoot.
Trainer Hans Zwartkruis van VDZ A1 was in zijn nopjes met de winst. “Dit was een zege zoals teams van VDZ ze niet vaak behalen. We waren voetballend beter, maar toen er strijd geleverd moest worden, pakten we ook dat op.”
Martijn Wielema ging in die strijd voorop en was één van de uitblinkers bij VDZ.
OBW A1 gaat nog aan kop met 13 punten uit 6 duels. VDZ A1 is vierde met 10 punten, maar kwam pas 5 keer in actie.

Uitslagen tweede klasse 11
OBW A1 – VDZ A1                                   1-2
RKPSC A1 – VVG’25 A1                          3-1
SDOUC A1 – Groessen A1                    4-0
Ulftse Boys A1 – DVC’26 A2                 1-0
DVV A2 – De Paasberg A1                     2-4