VDZ A1 pakt tegen DIO’30 eerste punt

19 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VDZ A1 behaalde in de eerste klasse (26) zijn eerste punt behaald. In de thuiswedstrijd tegen DIO’30 kon de thuisclub een vroege voorsprong niet vasthouden. Met de 1-1 eindstand konden beide ploegen wel leven.

EERSTE KLASSE 26
VDZ A1 – DIO’30 A1 1-1 (1-0).

VDZ A1 schoot als een komeet uit de startblokken. Na vijf minuten uitstekend voetbal kwam de thuisclub na goed doorzetten van Toni Soli en een prima steekpass van Bram Langgelaar door Tibor Saric (foto) op een 1-0 voorsprong. VDZ kon het goede spel niet vasthouden en het duel werd met de minuut rommeliger. Trainer Patrick Pothuizen van DIO’30 kreeg na een discussie met de arbiter de rode kaart en in het vervolg slingerde de arbiter ook nog zes spelers van DIO’30 op de bon met een gele kaart. In het zeker niet onsportieve duel liep één speler van VDZ, Mischa van de Ven, tegen geel op.
Na rust drong DIO’30 aan en toen de defensie van VDZ de bal in het eigen doelgebied niet weg kreeg, was het plotseling gelijk: 1-1. Julian Markus was daarna dicht bij de 2-1, maar zijn volley schampte de paal aan de voor VDZ verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant ontsnapte VDZ aan een achterstand toen een aanvaller van DIO na balverlies op het Arnhemse middenveld alleen op het doel mocht afgaan. Doelman Jelmer van de Witteloostuijn redde echter het Arnhemse punt.
Trainer Hans Zwartkruis van VDZ A1 wist na afloop niet of hij blij moest zijn met het punt. “Op de eerste vijf minuten na hebben we niet het niveau gehaald van de eerste twee wedstrijden. Er had voor ons meer ingezeten, maar aan de andere kant stond een DIO-aanvaller ook ineens voor onze keeper.”
VDZ A1 staat met 1 punt uit 3 duels op een gedeelde negenede plaats. Voor DIO’30 was het gelijkspel het eerste puntenverlies. DIO’30 heeft na 3 wedstrijden 7 punten. Dat zijn er 2 minder dan koploper Bemmel.

Uitslagen Eerste klasse 26
VDZ A1 – DIO’30 A1                                 1-1
Bemmel A1 – Beuningse Boys A1              3-0
Fortissimo A1 – De Bataven A1                 4-3
Jonge Kracht A1 – OVC’85/Ostrabeke A1  2-3
ONA’53 A1 – Blauw Wit A1                        3-4
Leones/DSZ A1 – Hatert A1                       2-4