VDZ A1 laat te veel kansen onbenut

21 november 2012 | Van onze AS-redactie

VDZ A1 heeft in de eerste klasse (26) kostbare punten verspeeld tegen Leones/DSZ A1. De Arnhemse ploeg kwam in Beneden-Leeuwen niet verder dan een gelijkspel: 1-1. Beide doelpunten vielen in het begin van de tweede helft.

EERSTE KLASSE 26
Leones/DSZ A1 – VDZ A1 1-1 (0-0)

In een troosteloze ambiance, op een bijveld van sportpark ‘Het Zijvond’, opende VDZ sterk. Heel veel kansen leverde het Arnhemse overwicht niet op. Julian Markus (van dichtbij tegen de keeper) en Martijn Verheij (vrije trap tegen de paal) waren nog het dichtst bij een treffer.
Na de hervatting leek VDZ dan toch door te drukken. Al na zes minuten brak Martijn Bunschoten op links door, waarna de uitblinkende doelman van Leones de bal na een voorzet net niet kon pakken. Boris de Kok had geen moeite de bal van dichtbij in het lege doel te schieten: 0-1.
Erg lang kon VDZ niet genieten van die voorsprong. Vier minuten later was het al gelijk. Bram Kooymans verscheen vrij voor doelman Jelmer van de Witteloostuijn en maakte de kans bekwaam af: 1-1.
In het laatste half uur drong VDZ fanatiek aan. De gasten kregen legio mogelijkheden, maar de afwerking liet te wensen over. Bram Langelaar bediende tweemaal de uitblinkende Martijn Bunschoten, maar hij schoot beide keren net naast. Even later bediende Bunschoten zijn ploeggenoot Langelaar, maar die inzet kon de Leones-doelman gemakkelijk stoppen.
Nadat ook Joep Heijnen en Tony Beyai (fraaie omhaal) nog hadden gemist, kreeg Julian Markus vlak voor tijd nog een dot van een kans. Hij schoot echter te zacht in om de keeper van Leones te verontrusten.
“We hebben veel te veel kansen laten liggen”, bromde VDZ-trainer Hans Zwartkruis na afloop. “Het combinatieteam van Leones/DSZ is zeker niet de slechtste ploeg in deze klasse, maar we hadden hier geen punten mogen laten liggen.”

Uitslagen Eerste klasse 26
Beuningse B. A1 – Fortissimo A1     3-0
DIO’30 A1 – De Bataven A1             2-2
ONA’53 – Bemmel A1                      2-3
Leones/DSZ A1 – VDZ A1                1-1
Hatert A1 – OVC’85/Ostrabeke A1  3-1
Blauw Wit A1 – Jonge Kracht A1      4-0

Stand aan kop
1. Beuningse B. A1   11-31
2. DIO’30 A1            11-24
3. Bemmel A1          10-20*
4. Blauw Wit A1        11-20
5. VDZ A1                11-20

* 1punt in mindering