Van Ginkel mist topper in De Kuip

19 april 2013 | Van onze AS-redactie

Marco van Ginkel mist zondag (aanvang 16.30 uur) de topper in De Kuip tegen Feyenoord. De talentvolle middenvelder van Vitesse is onvoldoende hersteld van de tik op zijn hoofd die hij opliep in het duel met Roda JC.

Behalve Van Ginkel is ook topscorer Wilfried Bony (foto), dit seizoen goed voor dertig competitietreffers, verre van fit. De Ivoriaanse spits liep eerder deze week op de training een blessure aan zijn been op. Zijn meespelen is nog twijfelachtig.
Door de blessure van Van Ginkel lijkt er weer eens een basisplaats weggelegd voor Davy Pröpper. Als Bony niet kan spelen, is Jonathan Reis zijn meest logische vervanger.
Feyenoord – Vitesse staat volledig in het teken van de tweede plaats, die recht geeft op de voorronde van de Champions League. Vitesse staat nu tweede met 61 punten, PSV en Feyenoord hebben 60 punten. Ajax, dat vrijdagavond al gastheer is van Heerenveen, kan de landstitel met 66 punten al nauwelijks meer ontgaan.
Ondanks de tegenslag van blessures is trainer Fred Rutten van Vitesse optimistisch voor het duel met Feyenoord. “Als we bij PSV en bij Ajax kunnen winnen, waarom dan niet in De Kuip?”
Trainer Ronald Koeman van Feyenoord spreekt op de website van de Rotterdamse club van een beslissend duel. ‘Ik heb sterk het idee dat de winnaar van deze wedstrijd als tweede gaat eindigen dit seizoen.’
Bij Feyenoord ontbreekt vrijwel zeker linkerspits Jean-Paul Boëtius. Hij liep op de training een knieblessure op en ging voor onderzoek naar het ziekenhuis.
De Kuip is zondag volledig uitverkocht. Vitesse neemt 1200 fans mee naar Rotterdam. De wedstrijd begint om 16.30 uur.

* Foto homepage: Marco van Ginkel in actie in de thuiswedstrijdstrijd tegen FC Groningen. Rechts Oluwafemi Ajilore.