Van der Velden niet naar AZ 2000

10 juni 2013 | Van onze AS-redactie

Carel van der Velden (41) wordt toch geen trainer van AZ 2000. De voormalige profvoetballer ziet af van een dienstverband bij de zaterdagse vierdeklasser en wordt nu mogelijk trainer van het Amsterdamse DWS.

Volgens Van der Velden kan de Arnhemse club eerder gemaakte afspraken niet nakomen. “Ik ben er in eerste instantie ingestapt, omdat het mijn oude club is”, legt Van der Velden uit. “Daarvoor heb ik mijn nek uitgestoken, maar de club kan financiële afspraken niet nakomen.”
Van der Velden wil AZ 2000 niet in een kwaad daglicht stellen. “Maar het is voor mij nu niet het juiste moment om erin te stappen. Bij de club moet nog heel veel gebeuren. Sportief staat AZ 2000 er ook niet goed voor.”
Van der Velden, die komend seizoen de versnelde trainerscursus voor oud-profs gaat volgen, kiest nu mogelijk voor een trainersavontuur bij het Amsterdamse DWS. “Maar het kan ook nog een Arnhemse club worden”, zegt Van der Velden, die de naam van die vereniging nog niet wil en kan noemen.
Bij AZ 2000 zou Van der Velden de kar samen met Bob van Londen en Jeroen Blom gaan trekken. Van Londen en Blom zijn nog wel in gesprek met het bestuur van AZ 2000.
Door het afhaken van Van der Velden moet AZ 2000 weer op zoek naar een trainer voor komend seizoen. Bob van Londen, de huidige trainer, had al eerder aangegeven bij AZ 2000 een andere rol te willen vervullen.