Van den Heuvel wint thuiswedstrijd

29 mei 2011 | Van onze AS-redactie

Nick van den Heuvel is zondag winnaar geworden van de tweede wedstrijd in de Holland MTB Cup. De 30-jarige Arnhemmer bleef in stadspark Klarenbeek in Arnhem Patrick de Laat (Berlicum) en Bas de Bruin (Uithoorn) voor.

Liefst 203 mountainbikers verschenen aan de start in de 75-minuten race bij de mannen. Logisch dat Van den Heuvel in dat grote, sterke deelnemersveld in zijn nopjes was met de overwinning. “Als Arnhemmer ken je natuurlijk het parcours en op elke hoek stond wel iemand die me toejuichte. Dat helpt ook”, zei Van den Heuvel.
Van den Heuvel ging er al snel met 7 anderen vandoor. “Na de eerste ronde waren we nog met zijn vijven”, sprak Van den Heuvel. “En iedereen deed netjes kopwerk. In de laatste ronde moest Rick Evers eraf en kwamen Tom Hoekman en Bas de Bruin ten val. Toen waren nog maar met zijn tweeën over.”
Die tweede was Patrick de Laat. In de laatste klim sloeg Van den Heuvel echter zijn slag. “Ik had al veel kopwerk gedaan en zat in het wiel van Patrick. Op de laatste bult ben ik weggesprongen en op de weg kan niemand mij terughalen.”
Een andere Arnhemmer, Bernard Groeenveld (47) eindigde op een 154ste plaats, maar had aan de koers net zoveel plezier beleefd als zijn stadgenoot. “Dit is een prachtig parcours. Voor de echte mountainbikers is het door de hoogteverschillen geweldig”, zei Groeneveld. “Je ziet dan meteen het verschil tussen de grote jongen en de mannen in de achterhoede. De toppers laten hun remmen in een afdaling los. Ik knijp wel in de remmen, op sommige stukken is het eng.”
In het algemeen klassement klom Van den Heuvel, die in de eerste wedstrijd in Wageningen als negende eindigde,  naar de tweede plaats. De Laat heeft de leiding. In de Holland MTB Cup staan nog 2 races op het programma: op 19 juni in Oosterbeek (Mariëndaal) en daarna nog in Lunteren.

Uitslagen: www.bergraceofftheroad.nl/uitslagen.html
Zie onder een filmpje van de koers.


Achter de voorste renner komt een mountainbiker ten val. De ongelukkige renner kon zijn koers echter vervolgen.