Van den Brom blijft bij Vitesse

23 mei 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Trainer John van den Brom blijft bij Vitesse. Dat staat op de website van Vitesse. Daarmee komt een einde aan de geruchtenstroom dat clubeigenaar Merab Jordania van Van den Brom af zou willen.

Op de clubwebsite van Vitesse zegt technisch directeur Ted van Leeuwen dat ‘dit soort berichtgeving tegen onze principes is’. “Want zo lijkt het net alsof er een nieuwe situatie is ontstaan, terwijl er niets veranderd is. Het contract van John is onlangs automatisch met nog twee jaar verlengd. Iedereen binnen de club is buitengewoon tevreden met het resultaat in de competitie, de manier van voetballen en de talentontwikkeling van individuele spelers. Na de belangstelling van Anderlecht is er opeens een berichtenstroom op gang gekomen. Die onduidelijkheid willen we hiermee wegnemen.”
John van den Brom, die zondag met betrekking tot zijn aanblijven zelf nog aangaf dat ‘de bal bij Jordania lag’, noemde de belangstelling van Anderlecht ‘vleiend’. “Maar op hetzelfde tijdstip kwamen er van derden verhalen in de wereld dat Jordania niet tevreden zou zijn. We hebben daarover gesproken en hij ontkende dat. Natuurlijk hebben we weleens ergens discussie over, maar daar hou ik juist van en daarvoor loop ik nooit weg. Die gesprekken voeren we binnen de technische staf elke week. Dus voor mij is het klaar: ik blijf bij Vitesse. Daar ligt mijn hart.”
Merab Jordania was op de website van Vitesse eveneens duidelijk. “John is de man voor Vitesse, zonder twijfel. Wij hebben een beleid ingezet met ons project. Wat anderen allemaal zeggen, wie er uit mijn naam spreekt, ik kan er weinig mee. John, Ted en ik bepalen het technische beleid en verder niemand. Uiteraard hebben we over details soms interne discussies, maar die zijn tussen ons en niet bestemd voor de buitenwereld.”
Vitesse verblijft momenteel in Suriname.

Bron: Vitesse.nl