Van Beukering speelgerechtigd

1 december 2010 | Van onze AS-redactie

Jhon van Beukering heeft van de KNVB dispensatie gekregen om voor Feyenoord uit te komen. De 27-jarige Arnhemmer had toestemming nodig omdat hij eerder dit seizoen ook al voor eerstedivisieclub Go Ahead Eagles uitkwam.

De KNVB ziet geen belemmering omdat hij in Deventer op amateurbasis actief was. In de Rotterdamse Kuip wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan een contract voor Van Beukering voor de rest van het seizoen. Feyenoord-trainer Mario Been zal zijn nieuwe spits opnemen in de selectie voor de uitwedstrijd van komende zondag in Tilburg tegen Willem II.  De komst van Van Beukering is nodig, omdat Been slechts 17 spelers beschikbaar heeft.

Been: “Jhon is in eerste instantie onze pinchhitter, want hij mist natuurlijk nog wedstrijdritme. We missen door allerlei blessures momenteel iemand die iets kan forceren in een wedstrijd. Soms moet ik mijn verdedigers Vlaar of Bahia naar voren sturen. Met Van Beukering erbij hoeft dat niet meer.”

Voor de aanvaller gaat een droom in vervulling. Van Beukering stamt uit een echte Feyenoord-familie en wil niets liever dan in de Kuip spelen. Na het telefoontje van Mario Been, begin vorige week, ging bij hem de knop om: deze kans mócht hij niet laten lopen. Na een geslaagde conditietest, volgden vanaf woensdag de dagelijkse trainingen op Varkenoord. Van Beukering: “Ik ging daar elke dag met een goed gevoel weg.  Ik kon het niveau aan en het klikte met de groep. Ik kon spelers goed bedienen en ik scoorde zelf ook regelmatig.  Mijn aanwijzingen werden aangenomen en overal werd ik bij betrokken.” Van Beukering verwacht dat hij donderdag of vrijdag zijn handtekening kan zetten.