Upward op valreep naar volle winst

26 september 2010 | Van onze AS-redactie

Upward heeft de bittere smaak van de nederlaag van vorige week in de derby  tegen rivaal HCM een beetje weggespoeld. De Arnhemse hockeyers wonnen zondag met 2-1 van QZ.

Trainer Michel Schoenmaker had er een goed gevoel bij: “We hadden wat goed te maken na de knoeipartij van vorige week tegen HCM.”
Het werd een spannende wedstrijd die pas in de slotminuut werd beslist. Jorick Schiebergen scoorde uit een strafcorner de winnende en luidbejubelde treffer. Wel verdiend, vond Schoenmaker, omdat zijn ploeg daarvoor al twee keer de paal had getroffen. Upward  stond bij rust met 0-1 achter. De ploeg herpakte zich na de pauze en kwam door Florian Verhagen op 1-1. Het slotoffensief  bleek daarna drie punten waard.

De dames van Upward speelden met 3-3 gelijk tegen Amersfoort. Na een 1-1 ruststand kwam Upward met 3-1 voor maar dat bleek niet genoeg voor de winst. In de rommelige eindfase trok Amersfoort de zaken recht. “Deze wedstrijd hadden we nooit uit handen mogen geven”, zei Upward-trainer  Patrick Jeuken.