‘Uniek moment voor Ostrabeke’

9 april 2011 | Van onze AS-redactie

Ostrabeke is kampioen en Oosterbeek heeft het geweten. Het feestgedruis op het groenwit gekleurde sportpark De Bilderberg was zaterdag tot in de verre omgeving te horen. Terecht, want zelden zal een ploeg zo overheersend zijn geweest als Ostrabeke dit seizoen in de vierde klasse B.

Zaterdag waren twee volle bussen met supporters door de Veluwse bossen richting Garderen getrokken. Alle andere elftallen van Ostrabeke hadden hun wedstrijden aangepast aan het kampioensduel van hun helden, zodat iedereen het feest kon meebeleven. Ostrabeke veroverde bij Veluwse Boys zoals verwacht het kampioenschap, zij het dat dat gebeurde via een 2-2 gelijkspel, het tweede van dit seizoen.
De Oosterbekers ervoeren dat niet eens als een domper. De ploeg won immers 15 van de 17 wedstrijden, een unieke serie, waarvoor Marcel Tombokan bijna een jaar eerder al de basis metselde. De trainer:  “We zijn met een geheel vernieuwde selectie begonnen, met een aantal  jongens die ik al kende van andere clubs, een aantal spelers van de oude selectie, plus enkele jeugdspelers. Het werd heel snel een eenheid, het klikte vanaf het begin. En daarna zijn we gaan bouwen aan een unieke reeks. Als je zó kampioen wordt is echt fantastisch. Dit is een uniek moment voor Ostrabeke.”

Aanvoerder Jeroen van Ree onderschreef de woorden van zijn trainer: “Het is een geweldig team, dat als collectief keihard heeft gewerkt. Dat bleek ook zaterdag weer toen we met 1-0 achter kwamen. Iedereen zette meteen de schouders eronder en toen kwam het weer goed”, aldus de keeper, die het nieuwe seizoen in de derde klasse helemaal ziet zitten: “Er komen nieuwe spelers bij en ik weet zeker dat Ostrabeke sterker wordt, ik heb er veel vertrouwen in.”
Over de kampioenswedstrijd in Garderen zei Van Ree: “Ik heb het als hartstikke leuk ervaren, ik heb geprobeerd het als elke andere wedstrijd te benaderen, wat toch wel moeilijk was. Er zat toch wel spanning op. Maar het kon eigenlijk niet meer stuk. Ja, nu hebben we groot feest. Maar vanaf maandag gaan we ons weer focussen op de competitie, want we willen dit seizoen ongeslagen blijven.”

Ostrabeke kwam zaterdag bij Veluwse Boys eerst met 1-0 achter. Sascha Bursac zorgde voor de 1-1 waarna Henco van Rossum via een schitterend doelpunt (“Zelden zo’n mooi doelpunt gezien”, jubelde Tombokan) de 1-2 aantekende. Dat Veluwse Boys nog op 2-2 kwam, deerde eigenlijk niemand in het Oosterbeekse kamp. Het feest was al begonnen.

Andere uitslagen 4B:
Wodanseck –  Wageningen   1-2
DUNO  –   Redichem              1-3
Kieviten – Ede/Victoria          3-1
Rood Wit ’58 –  DVOV            1-4

 

Foto’s: Johan van Ree.