Uitzinnige vreugde bij Vitesse

20 mei 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse speelt volgend seizoen Europees voetbal en dus was het feest in Gelredome. Na de 3-1 zege van donderdag maakte de ploeg van trainer John van den Brom het karwei zondag in eigen stadion tegen RKC Waalwijk af: 2-1.

Oogstrelend was het allemaal niet wat Vitesse in de laatste wedstrijd liet zien. Maar geen mens die daar om maalde. Het grote doel was bereikt: Europees voetbal.
Vitesse kwam al na 3 minuten op 1-0 door een treffer van Wilfried Bony. Daarmee was de strijd na de 3-1 in Waalwijk al meteen beslist. Nicky Hofs had in het veld hetzelfde gevoel. “Als je snel 1-0 maakt, krijg je het gevoel dat het gespeeld is. Maar voor zoveel mensen moet je wel een betere wedstrijd spelen”, vertelde Hofs na afloop voor de camera van Eredivisie Live. Maar dat we het gehaald hebben, is voor heel Vitesse fantastisch.”
Vitesse liet voor rust nog heel wat kansen liggen en zakte na de pauze terug naar een bedenkelijk niveau. RKC profiteerde een kwartier voor tijd. Met een schitterende treffer scoorde Geoffrey Castillion de verrassende gelijkmaker: 1-1. Renato Ibarra zorgde er 7 minuten voor tijd toch nog voor dat de Arnhemse fans in een uitverkocht Gelredome konden juichen. Op aangeven van Wilfried Bony prikte de aanvaller uit Ecuador de bal in de hoek: 2-1.
Na het laatste fluitsignaal barstte het feest in Gelredome los. Voor het eerst sinds 10 jaar plaatste Vitesse zich voor Europees voetbal.