UDI-dames pas laat zeker van winst

6 februari 2011 | Van onze AS-redactie

De handbalsters van UDI 1896 hebben zaterdag in de tweede klasse B nipt met 19-18 gewonnen bij hekkensluiter Grol. UDI staat nu veilig in de middenmoot.

Net als de heren 1 van UDI kampen de dames van UDI met de nodige blessures en moesten daarom met twee jeugdspeelsters naar Groenlo afreizen. UDI startte niet scherpe en stond al snel met vier doelpunten achter. De paal en lat werden regelmatig geraakt waardoor Grol de voorsprong kon vasthouden. Het tweede deel van de eerste helft liep het beter en knokten de dames terug, mede dankzij twee doelpunten van de B-jeugdspeelster Sascha Abbenhuis. De dames gingen de rust in met 11-10. In het begin van de tweede helft leek het wederom fout te lopen, maar ook deze keer knokten de dames van UDI zich terug. Hoekspeelster Sanne Hagen benutte de kansen vanuit de linkerhoek uitstekend en was ook bij de penalty’s prima op schot. Tevens wist keepster Yvette Jacobs ook deze keer weer drie van de vier penalty’s te stoppen. Uiteindelijk kwamen de dames van UDI vlak voor tijd toch nog op voorsprong en wisten de twee punten mee naar huis te nemen.

Doelpunten UDI: Sanne Hagen 7, Ilvy Jacobs 4, Sascha Abbenhuis 2, Bianca Brakenhoff 2 , Elsbeth Meussen 2, Véronique Suiters 2