UDI 1896 slaat gat met concurrent

27 januari 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van UDI 1896 hebben een aanval op de koppositie in de hoofdklasse B afgeslagen. In Soest was de Arnhemse formatie met 17-15 te sterk voor BDC, dat nu op vier punten is gezet.

Trainer Fred Wieland wil nog niet praten over een kampioenschap. “De buitenwacht ziet ons als de grote favoriet, maar we hebben nog een lange weg te gaan”, zegt Wieland. “Wij zijn de te kloppen ploeg en dat is logisch als je bovenaan staat. Maar met een titel zijn wij nog niet bezig.”
UDI 1896 begon sterk aan het duel met BDC en nam in de openingsfase een 5-2 voorsprong. Wieland: Het ging redelijk gemakkelijk, maar we verzuimden meer afstand te nemen. Vlak voor rust kwam BDC zelfs tot 8-9 terug en miste Bart Daaleman nog een strafworp.”
De bezoekers waren na rust even oppermachtig en tilden de stand naar 10-14. “Het leek gespeeld, maar we hadden daarna toch weer een wat mindere periode. We waren te gehaast in de afronding en wilden forceren”, aldus Wieland. De zege van UDI 1896 kwam echter niet meer in gevaar. Kevin Gerritsen was met 5 treffers de beste schutter van UDI 1896.
“Voor een wedstrijd op dit niveau is er heel weinig gescoord. Maar beide ploegen stonden verdedigend goed en de twee keepers waren erg goed”, zei Wieland.
Bij UDI 1896 stond Richard van den Berg onder de lat. “Raymond de Bruin had kunnen spelen, maar is nog niet wedstrijd fit”, verklaarde Wieland. “Omdat Richard het steeds heel goed heeft gedaan, hoefden we met raymond ook geen risco te nemen.”
De blessure van de andere doelman, Wesley van Zanten, is hardnekkig. Zijn rentree laat nog even op zich wachten.
UDI 198 gaat in de hoofdklasse B na 13 wedstrijden aan kop met 23 punten. Stadgenoot AHV Swift 2, dat  met 30-22 won van Ha-Stu, staat op 2 punten. BDC is met 19 uit 13 derde.