UDI 1896 buigt voor koploper WHC

18 november 2013 | Van onze AS-redactie

De handballers van UDI 1896 zijn er niet in geslaagd koploper WHC te bedwingen. De Arnhemse ploeg trad in Den Haag gehavend aan en verloor na een 16-12 achterstand bij rust met 28-20.

 

Het duel beloofde vooraf al niet veel goeds voor de mannen van trainer Fred Wieland. UDI 1896 moest namelijk zonder Bart Daaleman en Kevin Gerritsen aantreden en Mike van de Koppel en Randy van der Donk waren niet helemaal fit.
Toch startten de gasten sterk en hadden in het eerste kwartier voortdurend een voorsprong. Daarna stokte de Arnhemse productie. Veel kansen bleven onbenut en dat werd door WHC genadeloos afgestraft. Een andere tegenvaller was het uitvallen van Darwin Mus met een knieblessure.
Na een 16-12 ruststand hield UDI 1896 de defensie in de tweede helft aanvankelijk goed gesloten. “De dekking was super met een zeer goede Jens de Koning in het doel”, zei Wieland. “Helaas verzuimden we in die fase zelf te scoren. Daarna hebben we de wedstrijd op het tandvlees uitgespeeld. In de laatste vier minuten kregen we nog drie goals tegen.”
Het werd uiteindelijk 28-20. Wieland: “Iedereen was helemaal kapot, maar ook voldaan, want meer zat er niet in.” De trainer van WHC maakte Wieland nog een compliment. “Als jullie in Arnhem compleet zijn, moeten we het nog maar zien te winnen, zo zei hij.”
Willem Veenendaal en Randy van der Donk scoorden beiden zes keer voor UDI 1896