Tweede zege op rij voor Veluwezoom

2 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Sportclub Veluwezoom heeft zondag in 4D zijn tweede zege op rij behlaald. Na de overwinning van vorige week op ’t Peeske (2-1) was de ploeg van trainer Giovanni Zweers door een treffer van Pascal Donderwinkel nu te sterk voor Kilder: 1-0.

De Velpse ploeg hield in de competitie voor de eerste keer de ‘nul’. “We hebben ook heel weinig weggegeven en Leon Bergervoet keepte een prima wedstrijd’, zei Zweers na afloop.
De trainer was dolblij met de zege. “de ploegen bovenin zitten dicht bij elkaar. Het is een leuk groepje dat wat afstand neemt. Wij proberen daar zo lang moegelijk bij te blijven.”
Zondag viel de enige treffer 12 minuten voor tijd. Invaller Pascal Donderwinkel verlengde de bal met het hoofd voor de uitlopende keeper van Kilder in het doel. “Pascal is heel goed bezig”, aldus Zweers. “Hij is fysiek nog niet in staat om te beginnen, maar als invaller is hij goud waard. Hij is fysiek heel sterk en dat is prettig als je wat wil forceren. Pascal zei het zelf ook: ‘Ik ben gevaarlijk in de laatste 20 minuten’.”
Met het behalen van de punten hoopt Zweers ook op meer vertrouwen binnen zijn ploeg. “Want ons probleem is, dat we in de wedstrijd niet laten zien wat we op de training allemaal kunnen. Na het verlies tegen GSV is er wat angst in de ploeg geslopen. Maar tegen Kilder hebben we ons al sterk verbeterd.”

Uitslagen Vierde klasse D
veluwezoom – Kilder           1-0
Brummen – VVO                   2-1
Etten – RKPSC                       2-3
GSV’38 – OBW                       1-0
Veluwezoom – Kilder           1-0
’t Peeske – Angerlo V           1-2
HC’03 – Loil                           3-0