Tweede team Swift deklasseert UDI

17 februari 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De spanning in de competitie van de hoofdklasse B is helemaal terug. Met dank aan het tweede team van Swift, dat UDI 1896 zondag in de Arnhemse handbalderby in sporthal Elderveld alle hoeken van het veld liet zien: 34-20.

“Alle credits gaan naar het team van Swift”, zei trainer Fred Wieland van UDI 1896 na afloop. “Ze waren gretiger, feller en wonnen de duels. De overwinning voor Swift was dikverdiend.”
UDI 1896, de trotse koploper in de hoofdklasse B, had tot zondat pas één wedstrijd verloren. Wieland had van zijn geroutineerde ploeg dus wat meer verwacht. “Om deze wedstrijd was het een en ander gecreëerd. Terecht, want in deze derby stond wat op het spel. Maar blijkbaar kon die jonge ploeg van Swift daar toch beter mee omgaan dan wij. Ik vind dat Swift en UDI de twee beste ploegen in deze klasse zijn, maar wij hebben dat nu niet laten zien.”
In de eerste tien minuten ging de strijd nog redelijk gelijk op, maar daarna trok Swift 2 het duel volledig naar zich toe. “Wij waren heel slecht, Swift heel goed”, meende Wieland.
“Het was de bedoeling dat wij ons spel aan Swift op zouden dringen, maar dat is niet gelukt. Te veel spelers vielen bij ons door de mand, waardoor we het ook collectief niet konden waarmaken. We hebben ons niveau nooit gehaald. Vooral aanvallend maakten we veel verkeerde keuzes, was de passing slecht en liet de afronding ook te wensen over. Daarom was de wedstrijd bij rust met 17-9 in feite al beslist.”
Ondanks het verlies is UDI 1896 nog steeds koploper, al is de spanning volledig terug. Swift 2 staat nog maar op 2 punten van de stadgenoot. “Wij staan nog steeds bovenaan en daarom wil ik ook niet te veel nadruk op het negatieve leggen”, sprak Wieland. “De vraag is hoe we dit met elkaar oppakken en wat mij betreft doen dat al zaterdagavond tegen Achilles 2. Uit hebben we verloren, dus dat is een prachtige gelegenheid om ook het verlies tegen Swift recht te zetten.”
De strijd om de titel spitst zich toe tot nog maar drie ploegen: UDI 1896, Swift 2 en BDC. BDC won zaterdag met 27-19 van Duiven.

Stand aan kop
1. UDI 1896             15-25
2. Swift 2                 15-23
3. BDC                     15-23
4. Celeritas              15-18
5. De Gazellen         15-18